X
 
 

"Национална лотария": Частните лотарии не са нарушили закона

4134 0
"Национална лотария": Частните лотарии не са нарушили закона
Снимка: Архив
"Днешното изявление на директора на Агенцията за държавна финансова инспекция Георги Начев потвърди, че частните оператори в игралния бизнес не са извършвали нарушение на закона, който определя събирането на такси". Това заявиха от Националната лотария, Евробет и Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри в позиция до медиите.

За проверявания период от 2014 до 2019 г. са внесени 500 млн. лева, припомнят думите на Начев трите организации.

Според Румен Петков заради държавата ще дадем 500 милиона за национализацията на хазарта

"Борисов подкрепи една идея на човек с твърде спорни политически изяви, като започнем от тараша по кръчмите, което не е работа на вицеп...

По-рано от АДФИ потвърдиха, че частните оператори наистина са таксувани по различен начин спрямо Държавния спортен тотализатор. Според чл. 30, ал. 3. от Закона за хазарта тотализаторът плаща 15% върху стойността на направените залози за всяка игра, докато други три оператора плащали 20% върху стойността на получените такси и комисиони от хазартната игра, която организират.

"В допълнение директорът призова да се спрат спекулациите по темата, които уронват престижа на целия сектор", твърдят от игралните компании.

"Както винаги сме заявявали, българските институции получават пълна подкрепа от нас в извършваните от тях проверки за установяване на безспорната истина", казват операторите на лотарийни игри.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители