X
 
 

Окончателно: И апартаментите за краткосрочен наем трябва да са регистрирани туристически обекти

3768 0
Окончателно: И апартаментите за краткосрочен наем трябва да са регистрирани туристически обекти
Снимка: iStock/Guliver
Онлайн платформи ще бъдат спирани, ако предлагат некатегоризирани или нерегистрирани като туристически обекти места за настаняване. Това решиха депутатите с приетите на второ четене промени в Закона за държавния бюджет за 2020 година.

Предложението беше на депутатите от ГЕРБ и НФСБ Менда Стоянова и Валери Симеонов, като в крайна сметка онлайн платформи като Airbnb ще трябва задължително да предлагат само "регистрирани" обекти за краткосрочно настаняване. В първоначалния вариант трябваше да има и категоризация. Регистрацията на местата за временно настаняване ще се извършва от кметовете на общини или от оправомощени от тях длъжностни лица. Контрол и надзор ще осъществява министърът на туризма или оправомощено от него длъжностно лице, които могат да направят искане до районния съд за спиране на дадена платформа, ако тя предлага обект, който не е регистриран.

Валери Симеонов мина в ролята на обиден от новия протест срещу него, призна за конфликт на интереси

"Не бих желал да коментирам техния протест. Както всеки гражданин на България, и те имат право да протестират. Смятам, че първата фаза ...

Според приетите текстове платформата може да бъде спирана за срок от две седмици при първо нарушение или 30 дни при повторно такова. Освен това за нарушителите се предвиждат глоби от 500 до 5000 лв. за физическите лица, които не са търговци, а за едноличните търговци и юридически лица - имуществена санкция в размер от 1000 до 10 000 лв.

Какви са основните параметри на държавния бюджет за догодина - научете в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Убити полицаи и голям пожар в Хонолулу (ВИДЕО)
Убити полицаи и голям пожар в Хонолулу (ВИДЕО)

Двама полицаи са били убити при изпълнение на служебния си дълг на остров Оаху, Хонолулу, съобщават CNN и The New York Times. По неофициална информация,...