10 трика, с които банята и тоалетната ще ухаят божествено 

8602
10 трика, с които банята и тоалетната ще ухаят божествено 
Снимка: Sascha Westendorp / Pixabay

Поддържането на дома ви в отлично състояние е изключително важна, но трудна задача. Тя изисква от нас да полагаме постоянни усилия и точно когато си мислим, че сме почистили, забелязваме някакво странно оцветяване или неприятна миризма. Малко хора обичат да чистят банята, въпреки че тя всъщност е едно от най-лесните места за поддържане на чистота - стига да го правим с умно и практично. Не е необходимо много, за да превърнете банята в приятно и ароматно помещение.

10 страхотни патента, с които да поддържате приятния мирис в банята си.

1. Оставете кърпите си да изсъхнат

Съхраняването на влажни кърпи по принцип не е добра идея, а съхраняването на мокри кърпи в банята е особено лоша идея, тъй като това е много влажно помещение. Препоръчително е да изсушавате кърпите си на слънце веднага след използването им. След като изсъхнат, можете да ги окачите отново в банята, но е по-добре да ги държите на сухо място. Освен това е много важно да ги миете или перете често. Най-добре е да държите кърпите си на закачалка.

2. Възползвайте се от свойствата на лимона

Лимонът е най-добрият ви приятел, когато става въпрос за почистване и премахване на неприятни миризми. Освен че оставя приятен аромат и неутрализира неприятните миризми, той е мощен, но естествен почистващ агент. Тези негови свойства се дължат на високото съдържание на лимонена киселина. Най-добрият начин за използване на лимона е да избършете с него повърхностите в банята след приключване на почистването, за да остане банята свежа за по-дълго време.

С тези бабини трикове само за 5 минути всяка баня ще свети от чистота

3. Ароматни масла

Ароматните масла са чудесни помощници, когато става въпрос за поддържане на приятна миризма в дома ви. Разбира се, това важи и за банята. Ключът към използването на ароматни масла в това помещение е да накиснете памук в избраното от вас етерично масло и да го поставите на "стратегическо" място. Преди да поставите торбичката, можете да поставите ароматизираното памучно топче в кошчето за отпадъци, което ще неутрализира неприятните миризми. Друго добро място за поставяне е вътрешната страна на рулото тоалетна хартия или стъклото, в което държите четката си за зъби.

4. Смесете водата и омекотителя за тъкани.

Ето още един добър начин да се уверите, че кърпите ви винаги ухаят добре - особено тези, които използвате най-често (например кърпата за ръце). Тъй като те са постоянно изложени на лоши миризми и бактерии от кожата, можете да ги напръскате със смес от вода и омекотител за тъкани. Комбинация от вода, сода за хляб и омекотител за тъкани също може да се използва като домашен освежител на въздуха.

Само с 1 аспирин можете да почистите цялата баня

5. Използвайте сода за хляб

Друг почистващ продукт, на който винаги можем да разчитаме, е содата за хляб, тъй като тя ще ви избави дори от най-лошите и упорити миризми. Най-добре е да се използва по време на рутинно почистване, като се комбинира с вряла вода. Получената смес може да се използва, като се излее върху повърхностите, които искате да почистите, и се остави за няколко минути, преди да се измие. Този метод се съчетава добре с метода, описан в точка 2.

6. Парфюмирана четка за тоалетна

Противно на общоприетото схващане, четката за тоалетна не е задължително да бъде отвратителна. Напротив, тя може да се превърне в чудесен начин да накарате банята да ухае приятно. Една от тайните на собствениците на хотели е да парфюмират четките си за тоалетна. Да, правилно прочетохте - ароматизирани четки за тоалетна. След почистването е препоръчително да напръскате четката с няколко капки етерично масло, така че то постепенно да се изпари и да остави приятен аромат.

7. Ароматни сапуни

Много важен момент, който трябва да вземете предвид, когато мислите за ароматизиране на банята, е изборът на сапун. В зависимост от предпочитанията си можете да използвате неароматизиран или ароматизиран. И в двата случая е добре да имате предвид, че ароматът на сапуна ще повлияе на миризмата в помещението. Ако искате да създадете пространство с приятна миризма, помислете за ароматизиран сапун.

8. Почистващ препарат в резервоара на тоалетната.

Освен всички налични продукти, с които можете да накарате тоалетната си вода да мирише приятно, има и необичаен патент за увеличаване на свежестта. Просто добавете малко почистващ препарат (разбира се, с приятен аромат) в резервоара на тоалетната чиния. По този начин всеки път, когато пускате водата в тоалетната, от нея ще излиза приятен аромат.

6 грешни техники за декориране на баня и как да ги поправите

9. Домашни освежители за въздух

Приготвянето на домашни освежители за въздух се превърна в нещо като тенденция - най-вече поради това, че идеята е практична и евтина в сравнение с купуването на готови продукти. Приготвянето на домашен освежител за въздух е съвсем лесно. Необходими са ви само хубава стъклена бутилка, пръчици, вода, алкохол и любимите ви етерични масла. Ако не знаете кое масло да изберете, съставихме кратък списък с най-популярните аромати за освежаване на дома:

-    Лавандула
-    Чаено дърво
-    Евкалипт
-    Мента
-    Сладък портокал
-    Лимонова трева

10. Проветряване всеки ден

Освен горепосочените, най-простият и здравословен от всички трикове е най-очевидният: проветряване на банята. Адекватното проветряване на помещението ще ви избави от неприятните миризми. Препоръчително е прозорците да се отварят поне за 15 минути всеки ден, което би трябвало да е достатъчно, за да се осигури приток на свеж въздух, но без да става твърде студено през зимните месеци. Не само ще дишате по-добър въздух, но и ще се отървете от вирусите и бактериите, които може да са се натрупали след последното проветряване.

Знаете ли за други патенти, които улесняват поддържането на приятна миризма в банята? Споделете!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

5 лайфхака бързо да съберете парчетата от счупен стъклен съд

Колко често трябва да перете дрехите си?

Как да бъде успешно почистването на фугите на силно замърсен фаянс

Дори и силно замърсената микровълнова печка ще се почисти - ето как

Как се почиства силно замърсен фритюрник?

Какво е по-добре да изберете за пране: прах, гел или капсули?

Тайни, които ще ви помогнат да измиете прозорците без много усилия

Как бързо да премахнете петно ​​от диван: 5 ефективни начина - тапицерията ще бъде като нова

Как се почиства тиган с алуминиево фолио?

5 места у дома, които много хора пропускат при почистване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com