6 начина да почистите кухненския плот за секунди

21382
6 начина да почистите кухненския плот за секунди
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Не е необходимо да купувате скъпи почистващи препарати, за да почистите плота от дърво, ПДЧ, изкуствен или естествен камък. Има няколко изпитани начина за лесно справяне с проблема с помощта на сода за хляб, оцет или сол.

1.       Сол и лимон

Плотовете от масивна дървесина не трябва да се почистват с агресивни средства. Петното може да се отстрани по по-нежни начини, например като се поръси малка щипка сол върху него и се изстиска сока на половин лимон. Със сместа трябва да разтриете повърхността с мека гъба и да оставите за една нощ. Ако петното е изсветляло, но не е изчезнало, можете да повторите процедурата.

2.       Водороден пероксид

Как да почистим кухнята за броени минути?

Всяка домакиня знае, че почистването на кухнята е сериозно начинание. В това отношение съществуват някои универсални препоръки и съвет...

Подходящ е за дървени плотове. С помощта на пероксид можете да премахнете прекалено тъмни петна, включително и от вино. За да приготвите разтвора, трябва да добавите супена лъжица 3% пероксид към чаша топла вода и да навлажнете памучен тампон с разтвора. След това покрийте замърсяването. Оставете диска за 15-20 минути, след което избършете повърхността с влажна гъба.

3.       Ябълков оцет

Оцетът е подходящ за премахване на малки и не много стари петна по плотове от ПДЧ. Необходимо е да навлажнете памучен тампон с течността и внимателно да натъркате мръсотията. Ако петното може да се почисти, поставете диска върху него и го оставете за няколко минути. Когато петното е напълно светло, разтрийте го с гъба и напълно изплакнете оцета от плота.

4.       Спирт и ацетон

Можете също да премахнете упорито петно ​​от плота от ПДЧ със спирт или ацетон, нанесен върху памучен тампон. След процедурата повърхността на плота трябва да се избърше с влажна кърпа, за да се отстранят остатъците от продукта.

Можем ли да почистим кухнята, без да използваме химикали?

Няма нищо по-възнаграждаващо от това да влезете в чиста кухня в края на дълъг ден. И все пак, струва ли си чистата къща високата цена н...

5.       Сода

Содата за хляб е чудесна за почистване на повърхности от изкуствен камък, които образуват жълти петна с течение на времето. За да се отървете от тях, трябва да изсипете две или три супени лъжици сода в купа, да добавите малко топла вода и да разбъркате всичко до състояние на каша. Разнесете получения продукт върху петното и проверявайте на всеки 15-20 минути как протича процесът. Когато петното изчезне, почистете содата за хляб с влажна гъба.

6.       Гел паста за зъби

Това ще помогне да се отървете от петна по плота от изкуствен камък, ако содата за хляб не се е справила с тях. Пастата трябва да се изстиска върху петното и да се разтрие с мека четка за зъби или гъба за миене на съдове.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com