Чистенето като начин да успокоите нервната система и мисълта

3506
Чистенето като начин да успокоите нервната система и мисълта
Снимка: iStock/Guliver

Възможно ли е да се влюбиш в чистенето на дома толкова много, че да ти носи радост, релакс, спокойствие. Оказва се, че може, както казват невролозите и терапевтите. Просто трябва да погледнете на рутинните задължения от различен ъгъл.

Борба с дефицита на внимание

Съвременният темп на живот принуждава човек да държи много неща под контрол. От такова напрежение мозъкът няма време да се отпусне. Мислите се въртят една след друга, отприщва се желание за активна дейност. Това води до синдром на хиперактивност и дефицит на внимание.

Почистването, поставянето на нещата на местата им ще помогне за намаляване на натоварването, ще позволи на мислите да бъдат организирани. Подреждането на нещата на работния плот или нощното шкафче, поставянето на дрехи по рафтовете, подреждането на книги по жанр ще ви помогне да се съсредоточите върху нещо наистина важно. 10-15 минути почистване са достатъчни, за да подредите мислите си.

3 лесни начина за чистене за загорял тиган

Пестене на време

Много хора се оплакват от постоянната липса на време. Необходимо е да се анализира колко време отделя човек за вземане на решения по второстепенни въпроси. Ако премахнете това от общия поток от притеснения, тогава ще има много повече свободно време.

Например сутрин се отделя много време за търсене на дрехи, приготвяне на закуска, събиране на куфарчета или чанти. Трябва да следвате съветите на минималистичните блогъри и да организирате гардероба си. Готов комплект, в който ще бъдат избрани костюм, аксесоари и обувки, не изисква много време за вземане на решения. Ако такива капсули се правят за няколко работни дни, като се вземат предвид метеорологичните условия, тогава ще бъде освободено много време. Менюто трябва да се планира вечер и да не се губи време сутрин в търсене на подходящи продукти.

Медитация

Няма време за медитация, но цялата тематична литература вече е проучена? Какво пречи на сесия за медитация при миене на чинии. Можете да насочите мислите си към звука на водата, мехурчета от пяна, отмерени движения, тишина. В този момент трябва да се опитаме да оставим настрана мислите за работа, абсурдните колеги, тревогите за семейството.

5 трика как да чистите по-рядко вкъщи... и винаги да е чисто!

Определяне на приоритети и вземане на правилното решение

Понякога човек се измъчва от съмнения, не може да вземе решение за някакво действие, да направи избор.

В пристъп на желание за здравословна храна, рафтовете в кухнята се пълнят с двойна тенджера, фритюрник и сокоизстисквачка, но храната се приготвя по обичайния начин. Това означава, че или е дошло времето да овладеете новите предмети или да ги подарите на роднини.

В гардероба висят много празнични тоалети, не е ли време да отидете на среща със любимия, на ресторант, на концерт или представление.

Промяната е в малките неща

С един замах едва ли някой е в състояние да промени начина си на живот. Но можете да започнете малки промени, като постепенно се придвижвате към основната цел. Можете да започнете от гардероба, да отидете до тоалетката. След това можете да подредите нещата в килера и мазата. Ненужните неща ще напуснат къщата, ще направят място за нови неща и мисли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Как да изчистите успешно нацапани с червило дрехи и платове?

Развъдник на микроби: най-лесният начин да почистите тавана - със сигурност не сте го правили

3 начина да перете дрехи и бельо без пералня

Как най-лесно да почистим готварска печка?

Пране на обувки в пералня - за кои може и за кои не

5 лайфхака бързо да съберете парчетата от счупен стъклен съд

Колко често трябва да перете дрехите си?

Как да бъде успешно почистването на фугите на силно замърсен фаянс

Дори и силно замърсената микровълнова печка ще се почисти - ето как

Как се почиства силно замърсен фритюрник?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com