Хитри трикове, с които банята ще ухае страхотно

9608
Хитри трикове, с които банята ще ухае страхотно
Снимка: Tesa Robbins / Pixabay

Коя домакиня не би желала банята в жилището не само да блести от чистота, но и да ухае отпускащо приятно. Ето защо, за да премахнете неприятните миризми във вашата баня, проникващи главно през отходните тръби в условия на повишена влажност, ще ви предложим горещо да възприемете следните няколко ключови положения.

Първо, проветрявайте банята, за да сдържате разпространението на мухъл и да ограничите настаняването в помещението на отблъскващи миризми. За целта би следвало да държите прозореца на банята винаги отворен, особено след къпане, и то колко е възможно по-дълго време – най-добре ще е да го затваряте само по изключение. Ако банята ви няма прозорец, то ви препоръчваме да държите вратата й открехната поне на 10 см, отваряйки често при това вратите на околните помещения, за да предизвикате необходимото течение в помещението, с което ще обновявате периодично въздуха там.

Дори най-мръсната баня ще заблести от чистота за 15 минути, ако направите това

Второ, не бива да оставяте мокри/влажни кърпи в банята, защото те са чудесна среда за развитие на мухъл, а и изтриването с такива кърпи не е нито приятно, нито здравословно.

Трето, създавайте освежаващо въздуха в банята ухание според предпочитанията си – било те аерозолни, или бамбукови пръчки, или освежители с електрическо захранване. Може да усилите ефекта на освежителите (или алтернативно да използвате) силно ароматизирани сапуни или/и други тоалетни принадлежности. Така ще обезпечите цялостно ухаене не само в помещението, но и на измитите по този начин ръце, лице или други части на тялото.

С тези бабини трикове само за 5 минути всяка баня ще свети от чистота

Трето, има и друг, леко екзотичен начин да подобрите уханието в банята като запалвате там, периодично, ароматизирани свещи.

Четвърто, обърнете сериозно внимание на дезодориращия и дезинфектиращ ефект на воден разтвор на сода бикарбонат (сода за хляб). За целта, добавете лъжичка от съединението в кипяща вода, след което я изсипете в тоалетната чиния; не изплаквайте преди за изминат 2 – 3 минути, достатъчни разтворът да подейства. Добре е да третирате по този начин и отвеждащите тръби, както и ваната – ако разполагате с такава. Отново, такъв разтвор може да добавяте и когато изпирате завесите на банята, хавлиите или/и кърпите.

Пето, за по-доброто ароматизиране на банята може да ползвате и избран от вас препарат за пране, малко количество от което да излеете в казанчето за вода. Така, промиването на тоалетната ще носи желаното ухание, а вътрешността на самата тоалетна чиния ще се окаже изненадващо чиста, бидейки покрита с тънък сапунен слой!
Действайте без колебание в тези направления!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

5 лайфхака бързо да съберете парчетата от счупен стъклен съд

Колко често трябва да перете дрехите си?

Как да бъде успешно почистването на фугите на силно замърсен фаянс

Дори и силно замърсената микровълнова печка ще се почисти - ето как

Как се почиства силно замърсен фритюрник?

Какво е по-добре да изберете за пране: прах, гел или капсули?

Тайни, които ще ви помогнат да измиете прозорците без много усилия

Как бързо да премахнете петно ​​от диван: 5 ефективни начина - тапицерията ще бъде като нова

Как се почиства тиган с алуминиево фолио?

5 места у дома, които много хора пропускат при почистване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com