Как да си направим почистващи препарати у дома?

5379
Как да си направим почистващи препарати у дома?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всяка една домакиня знае колко агресивни химикали се съдържат в почистващите препарати. Ако са в големи количества, те дори могат да се окажат вредни за здравето. Но това не е всичко. Да не забравяме, че агресивните средства за почистване са също толкова пагубни и за околната среда.

Най-лесните трикове за почистване със сода за хляб (ВИДЕО)

Ето и няколко съвета как по екологичен начин да почиствате домовете си, без да се страхувате, че препаратите могат да ви навредят. Съществува много по-добра алтернатива на тях, за която ще разкажем сега.

Какви домашни почистващи препарати от естествени средства да използваме?

Лесно и безпроблемно бихте могли да почистите мазните петна, с помощта на горчицата на прах. Този продукт обезмаслява повърхността и е достъпен за всеки.

Благодарение на содата за хляб, хората успяват да внесат чистота в домовете си. Всяка домакиня познава идеално тази съставка.

Проведе се традиционната кампания за почистване на община Тетевен

С настъпващото лято и първите слънчеви лъчи, дойде време за традиционното почистване на община Тетевен. На 5-ти юни – Световен де...

Как да изберете правилните почистващи препарати

Не е никак трудно да се работи с нея. Единственото, което се изисква от вас да направите, е да покриете замърсените участъци с дебел слой сода, премесена с вода. След като повърхността изсъхне, я изплакнете.

Содата е подходяща за почистване на кухненски съдове, текстил и всякакви други повърхности. С нея перфектно се полира пластмаса, метали и благородни метали.

В случай, че искате да дезинфекцирате домовете си, използвайте етерични масла. Възможно е да си ги набавите от козметични магазини, хранителни вериги, аптеки и други обекти. Повечето от тях имат дезинфекционен ефект.

Нужно е да прибавите няколко капки от избраното масло в кофа с вода и след това да почистите старателно пода или други повърхности. За най-добри резултати използвайте ела, лимон или лавандулово масло. Така ще знаете, че микробите ще са успешно елиминирани.

Продължава пролетното почистване на улиците в Бургас

В Бургас продължават дейностите по почистване и освежаване на пътните настилки на булевардите и по-малките улици след зимния сезон. По...

Ябълковият и винен оцет имат същото това действие. Освен безопасни за здравето, те почистват съвършено добре домовете ни, без да оставят следи от каквито й да е било замърсители.

С помощта на разтвора от оцет и вода успявате да почистите цялата баня. В помещението няма да има и следа от неприятните миризми на белина и всичко ще грее от чистота.

Онези домакини, на които им е трудно да почистват подовите настилки, каквито са килимите, могат да преминат към използване на едно изключително резултатно средство. Всички познаваме солта. Тя е една от съставките, които присъстват в ястията.

Освен като овкусител, бялата прахообразна съставка е също толкова значима и при почистването на килимите. Нужно е само да поръсите обилно замърсената настилка и с метла, предварително натопена в сапунен разтвор, да измиете повърхността.

Тези почистващи средства са доказано ефективни и най-важното – не вредят на човешкото здраве и околната среда!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com