Перфектно чист: Методи за овладяване на проблемите с космите на домашните любимци

4774
Перфектно чист: Методи за овладяване на проблемите с космите на домашните любимци
Снимка: iStock

Уморени ли сте да откривате косми от домашни любимци по всяка повърхност в дома си? Независимо дали имате пухкав котешки приятел или игриво кученце, справянето с космите на домашните любимци може да бъде постоянно предизвикателство. Не се страхувайте, тъй като има няколко ефективни метода за предпазване на жилищното пространство от космените остатъци.

1. Редовно подстригване

Първата линия на защита срещу нахлуването на косми от домашни любимци е добре почистеният космат другар. Редовното четкане не само помага за намаляване на линеенето, но и поддържа козината на домашния ви любимец здрава и лъскава. Изберете подходящата четка за типа козина на вашия домашен любимец, за да уловите свободните косми, преди те да имат възможност да се разпространят.

2. Висококачествена храна за домашни любимци

Здравословното хранене допринася не само за цялостното благосъстояние на Вашия домашен любимец, но и за състоянието на козината му. Изберете висококачествена храна за домашни любимци, богата на основни хранителни вещества, тъй като тя може да сведе до минимум прекомерното линеене. Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар за индивидуални препоръки за хранене, съобразени с нуждите на вашия домашен любимец.

Съвети за ефективно почистване на космите от домашните любимци

3. Вакуумиране

Инвестицията в мощна прахосмукачка със специализирани приставки за косми от домашни любимци е от значение. Редовното почистване с прахосмукачка помага да се отстранят разпилените косми от килимите, тапицерията и подовете. Не забравяйте да почиствате с прахосмукачка леглата за домашни любимци и други места, където вашият космат приятел обича да се излежава.

4. Ролки и четки за власинки

За бързо и лесно отстраняване на проблема дръжте под ръка ролки за власинки или четки за косми от домашни любимци. Тези инструменти вършат чудеса с дрехите, мебелите и дори с любимите места за почивка на домашния ви любимец. Просто навийте ролките или почистете нежеланата козина и воала - зона без косми!

5. Гумени ръкавици

Сложете чифт гумени ръкавици и ги навлажнете леко. Прокарайте ръцете си по повърхностите, където се натрупват косми от домашни любимци, и гумената текстура ще привлече и събере свободните косми. Изплакнете ръкавиците при необходимост и повтаряйте, докато зоната се освободи от козина.

6. Перящи се покривала за мебели

Защитете мебелите си с миещи се покривала. Те могат лесно да се свалят и почистват, като не позволяват на космите на домашните любимци да се впиват в тъканта. Изберете покривала, които подхождат на интериора ви, и се насладете на допълнителното предимство на стилното решение на проблема с космите от домашните любимци.

Как да се справим с космите на домашните любимци?

7. Пречистватели на въздуха

Помислете за използване на пречиствател на въздуха, оборудван с филтър, който улавя частиците от козината на домашните любимци във въздуха. Това не само подобрява качеството на въздуха, но и намалява количеството на утаяващите се косми от домашни любимци, което прави усилията ви за почистване по-ефективни в дългосрочен план.

8. Влажно миене

Подовете от твърда дървесина и плочки могат да бъдат магнит за косми от домашни любимци. Вместо да метете на сухо, използвайте влажен моп, за да уловите и отстраните упоритите косми. Този метод не само почиства, но и свежда до минимум вероятността косъмът да се пренесе във въздуха и да се разсее.

Включете тези методи в рутинната си програма за почистване и ще сте на път да се сдобиете с рай без косми от домашни любимци. Не забравяйте, че чистият дом е щастлив дом както за вас, така и за любимия ви четириног приятел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com