Тайните на перфектното почистване с прахосмукачка, които не знаехме досега

17702
Тайните на перфектното почистване с прахосмукачка, които не знаехме досега
Снимка: iStock/Guliver

Прахосмукачката е най-популярното почистващо устройство във всеки апартамент или къща. Понякога обаче е трудно да се насилите да станете от дивана, да включите устройството в контакта и да се разходите из стаята, за да почистите. Но когато работата е свършена, веднага се появява чувство на удовлетворение, защото след броени минути къщата ще заблести от чистота без прах, трохи и мръсотия по пода, дивана и други повърхности.

Въпреки факта, че използването на прахосмукачка е обичайно, дори и днес много хора не знаят колко грешки могат да бъдат направени при използването на устройството. Но ако проучите всички възможности за неправилна употреба, можете да превърнете почистването на апартамент или къща в истинско удоволствие.

Тайната за почистване на вашата вана може просто да е тоалетна хартия

Мръсен филтър

Повечето прахосмукачки се продават с подробни инструкции и ръководства за потребителя. Също така подробно описва процесите на почистване и подмяна на някои части в оборудването. Хората обаче често пренебрегват много от инструкциите, като не обръщат внимание на почистването на филтъра на прахосмукачката. Но напразно! В крайна сметка нередовното почистване на филтъра намалява ефективността на устройството и то не работи с пълен капацитет. Освен това замърсеният филтър на прахосмукачката изхвърля прах и мръсотия във въздуха, които може да не се виждат с просто око. А за здравето такива отпадъчни продукти са вредни, защото ние дишаме тези емисии.

С помощта на една дюза

В комплект с всяка прахосмукачка се продават и няколко дюзи, предназначени за различни опции за почистване. Често хората използват основната дюза, без да разбират за какво служат останалите. Въпреки това трябва да използвате и накрайник за цепнатини, когато почиствате. Благодарение на нея можете да възстановите идеалния ред в къщата. С този аксесоар ще достигнете до всички ъгли на апартамента, като не просто ще събирате прах повърхностно, но наистина ще подредите нещата, където е възможно. Също така накрайникът за цепнатини е чудесен за почистване на дивани, интериори на автомобили и други труднодостъпни места в пространството на апартамента и извън него.

5 изпитани бабини метода за почистване на прозорците

Повторно използване на торбичката за прах

Чудесно е, че се грижите за околната среда и не използвате отново найлонови торбички или пластмасови контейнери. За да спестят пари или опазват околната среда, много хора изхвърлят натрупания боклук от торбата и след това го връщат обратно в прахосмукачката. Използвайки повторно торбичката за прах, вие излагате прахосмукачката си на риск. Освен това ефективността на почистване намалява наполовина. Всичко се дължи на факта, че порите в торбата са запушени и след това въздушният поток значително отслабва. Следователно, чрез редовно повторно използване на торбата за прах, можете да съкратите живота на оборудването.

Регулиране на височината на вакуумната дюза

Много хора правят прахосмукачка без никакви манипулации. Освен това намалява ефективността на почистване няколко пъти. Нивото на килима или ламината варира, следователно нивото на дюзата трябва да е различно за различните повърхности.

Глава на четката

Когато хората почистват килими с прахосмукачка, често главата на четката се запушва. Затова си струва да използвате друг аксесоар за почистване на килими. В допълнение, четката може да повреди повърхността на килима или килима.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com