Знаете ли кой са най-мръсните места в дома ви? ТОП съвети от професионален чистач

1980
Знаете ли кой са най-мръсните места в дома ви? ТОП съвети от професионален чистач
Снимка: iStock

Почиствате кухненските си повърхности и пода в банята, но кога за последен път се сетихте да изтъркате главите на крановете си или да почистите филтъра на съдомиялната? Това са сред най-мръсните места в дома ви, но често остават непочистени, защото хората не знаят, че трябва да бъдат почистени или не са почистени достатъчно старателно.

8-те най-мръсни места в дома ви според професионалистите по почистване

1. Глави на кранове

Трябва да обърнете същото внимание на смесителите в кухнята и банята, както на душ слушалката. Всички кранове са податливи на отлагания от твърда вода, натрупване на минерали и мухъл. Това е много важно място за почистване – правите всичко, от миене на чинии до миене на зъбите с водата, която излиза оттам.

Бабините тайни за перфектно чист дом

2. Филтър за съдомиялна машина

Бихте си помислили, че вашата съдомиялна машина ще се почиства сама, но мръсният филтър може да й попречи да върши добре работата си. Ако забележите, че съдовете ви не излизат чисти, това е добър индикатор, че трябва да почистите филтъра си.

3. Дограми за врати и прозорци

Има места в дома, които хората често не мислят (или не искат) да почистват, защото са толкова трудни за достигане, но прахът и мръсотията ще се натрупат навсякъде, където могат да попаднат. Всяко хоризонтално пространство във вашия дом ще събира прах. Това важи за горните части на вратите и рамките на прозорците. Въпреки че идеята за почистване на рамки на врати и прозорци може да изглежда като допълнителна работа, това може да се направи бързо и ефикасно с един или няколко почистващи продукта.

4. Външни прозорци, паравани и вътрешни первази

Почистването на външните ви прозорци не само премахва видимите петна и мръсотия, но може да направи значителна промяна в дома ви.

5. Електрически крушки

Кога за последен път сте почиствали електрическа крушка? Най-вероятно никога. Добре е да го направите част от вашата рутина за почистване, тъй като те са основни магнити за прах. Обикновено не виждате вашите електрически крушки, но заедно с осветителните тела, те могат да станат много прашни. Една прашна, мръсна крушка може значително да намали количеството светлина, което дава. Така че, преди дори да помислите за смяна на електрическа крушка, може да опитате първо да я почистите.

6. Зад телевизора

Когато дойде време да почистите телевизора си, първото нещо, с което вероятно ще се заемете, е телевизионният екран, който е податлив на петна и прах. Същото важи и за зад телевизора и това, че не го виждате, не означава, че върху него няма да се натрупа прах. Когато се натрупа прах във вентилационните отвори, кътчетата и пролуките в задната част, това може да попречи на телевизора да работи добре.

Ефективни начини, с които бързо и качествено да измиете перваза на прозореца

7. Шкафове за обувки и изтривалки

Вашите изтривалки и шкафове за обувки улавят тонове мръсотия и отломки, които вкарвате в къщата върху обувките си. Можете да внесете алергени и мръсотия. Проучване от 2008 г., установи, че средната подметка на обувка е покрита с 421 000 бактерии и че 90% от времето бактериите се прехвърлят директно върху чистите подови плочки, отлична причина да почистите изтривалките си и шкафове за обувки по-често.

8. Подът около тоалетната

Знаете колко е важно да почиствате тоалетната си, но това, което може да е неизвестно за някои, е, че работата се простира и около нея. Пространството около тоалетната понякога не се вижда, но може да събере много мръсотия. Докато го правите, може да искате да почистите и зад тоалетната, която е сред най-мръсните места в банята. Това може да бъде място, където могат да се крият микроби и мръсотия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Перат ли се плюшени играчки в пералня или не?

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com