Изумително е, че има шеф на държавно дружество, който не знае адреса на парламента (ВИДЕО)

5287
Изумително е, че има шеф на държавно дружество, който не знае адреса на парламента (ВИДЕО)
Снимка: Ива Иванова / Actualno.com

„Изумително е, че има шеф на държавно дружество, който не знае адреса на парламента“. Това посочи председателя на Комисията по ревизия в парламента Мая Манолова.

Тя определи "Aвтомагистрали като „каса“, в която потъват милиони левове обществен ресурс. Според нея притеснителна е и информацията за огромни авансово платени суми, което води до извода, че голям процент от дейността на фирмата е преотдадена.

Спор в Комисията по ревизия - правомерни ли са договори без конкурс на "Автомагистрали" (ВИДЕО)

Заседанията на Комисията по ревизия на управлението на страната през последните 10 години продължават с изслушването на министъра на ре...

Коментарът й дойде в отговор на твърдение на директора на държавното дружество Стоян Беличев, който подчерта, че подготвяната писмена информация за дейността вече надхвърля 1,2 млн. страници, но тя не е внесена до комисията, защото не са получени указания на кого и как да бъде предоставена тя.

Заседанията на Комисията по ревизия на управлението на страната през последните 10 години продължават с изслушването на министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Петя Аврамова.

Заедно с нея на заседанието присъстват председателят на Пътната агенция и директорът на държавната "Автомагистрали", за да отчетат дейността на дружествата. Ще се разглеждат още дейността на "Български ВиК холдинг" ЕАД, както и изпълнението на Националната програма за саниране.

На предишните две заседания бизнесменът Светослав Илчовски отправи обвинения към ГЕРБ и конкретно към Петя Аврамова, че го е заплашвала относно закупуване на земя.

Не крием информация, времето беше малко, а количеството ѝ голямо, заяви от своя страна и министърът на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова пред временната комисия за проверка на управлението.

Аргументът на "Автомагистрали" да не предоставят информация - голям обем, Биков ги защити (ВИДЕО)

Временната комисия по ревизията в НС ще разгледа на закрито заседание документите, предоставени от агробизнесмена Светослав Илчовски. Т...

Пред депутатите министър Аврамова отговаряше на депутатски въпроси за дейността на държавната фирма „Автомагистрали“ ЕАД, както и за множеството директни възлагания върху нея на поръчки, които дружеството прехвърля на други строителни фирми-подизпълнители.

Според депутатите от новите партии в парламента, включително и тези от БСП, това е ставало чрез заобикаляне на Закона за обществените поръчки, от което са се облагодетелствали фирми, близки до управляващите от ГЕРБ.

Министър Аврамова увери, че „Автомагистрали“ са участвали и в публични търгове за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа, имат такива договори, а директното възлагане е една напълно законна процедура.

„Наемът на техника е нормална практика в строителството“, посочи регионалният министър, отговаряйки и на обвиненията, че държавната фирма не разполага със своя, която да е достатъчна за изпълнението на обектите.

Ново заседание на комисията "Манолова" (ВИДЕО)

Парламентарната комисия по ревизията изслушва регионалния министър в оставка Петя Аврамова, заедно с председателя на пътната агенция и ...

„Да говорим с факти, да не правим внушения“, призова още министърът в оставка, който потвърди, че действително дружеството работи с голям брой контрагенти, но това не е в нарушение на закона.

Няма как едно дружество, което има няколко багера, да извърши дейност за близо 5 млрд. лв.“, смята Мая Манолова.

Още: Спор в Комисията по ревизия - правомерни ли са договори без конкурс на "Автомагистрали" (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЦИТАТИ:

А, ше бегам с 200

Имаме джуджета, нотариуси, елфи - тук стана като приказен свят в България

Международният валутен фонд е горският (ВИДЕО)

ПП-ДБ са нещо като съветски реотани - бавно загряват

Никой не се сети, че утре е 8 март, пък преговорният екип на ГЕРБ, е женски

Премиерът Денков се изпързаля като сапун в турска баня (ВИДЕО)

Ако всеки обича някого, никой не обича парламента

Или правим нещо истинско, както жените обичат да казват - брак, или повече не става така (ВИДЕО)

Случаят „Нотариуса“ показва, че има политически чадър

Казана дума, хвърлен камък. Да, ще си тръгна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com