X
 
 

Политиците ни ежедневно обсъждат плановете си с американското посолство

2255 2
photo of Политиците ни ежедневно обсъждат плановете си с американското посолство
Снимка: Facebook
"Българските политици всеки ден обсъждат плановете си с американското посолство. Това престъпление ли е? Ако е бил шпионски (разговорът), нямало е да е в кафене, където те виждат всички. Срещата е била в хотел край Докторската градина. Близо до парламента", каза Стефанов.

Това обяви в студиото на bTV Венцислав Стефанов, президент на ФК "Славия" по повод шпионския скандал, който развълнува българската общественост.

Прокуратурата разпространи материали по шпионския скандал с Николай Малинов

Специализираната прокуратура предостави на медиите нови доказателства, уличаващи председателят на движение "Русофили" Николай Малинов в...

По отношение на разговора между лидера на опозицията Корнелия Нинова и руския генерал от запаса Леонид Решетников, Стефанов посочи, че е бил "нормален, човешки".

Въпросът, зададен към Стефанов беше: "Защо лидерът на опозицията обсъжда своите планове с руски генерал". Именно за Стефанов се твърди, че е направил връзката между двамата, в отговор на въпрос:

Припомняме, руският генерал Леонид Решетников стана известен у нас след срещата си с лидера на БСП Корнелия Нинова.

По думите му: "Това, което Малинов си е въобразявал, че ще прави телевизии, да се бърка във военни заводи - Решетников няма пари. Това са вариантите на Малинов, Решетников отдавна не е в този институт".

В документите, изнесени от прокуратурата, имаше план за придобиване на завод "Дунарит" - Русе, както и създаване на партия и на телевизия.

Йовчев: Русофилите не са престъпници и шпиони

Информацията по шпионския скандал от миналата седмица е недостатъчна и не могат да се правят изводи. Това заяви пред bTV бившият предсе...

Припомняме, навръх 9 септември електронното издание на в. "Дума" съобщи, че бившият главен редактор Юрий Борисов е арестуван по обвинение за шпионаж. По-късно стана ясно, че Борисов само е разпитван като свидетел. Вечерта от прокуратурата съобщиха, че все още няма обвинения по разследването.

На следващия ден председателят на Сдружение "Русофили" Николай Малинов бе обвинен за дейност в полза на чужда държава.

На 12 септември от прокуратурата пуснаха първата серия доказателства по обвинението на Николай Малинов.

Не знам какво Николай иска да прави, каза Стефанов относно плановете на лидера на сдружение "Русофили", който, според изнесеното от прокуратурата, е искал да прави партия, телевизия и да придобие мобилен оператор и завод.

По думите на Стефанов ген. Решетников е информиран от Корнелия Нинова за личността на Румен Радев, който бе подкрепен от БСП по време на кандидат-президентската кампания. Решетников казал по адрес на Радев: "За мен той е достоен човек, истински генерал от авиацията, завършил е две академии в САЩ, би могъл да бъде достоен президент". Той изрази мнение, а не одобрение, каза Стефанов.

Кой е проблемът у нас: шпионажът или слугинажът?

Реален проблем на българското общество е не шпионажът, а слугинажът и токсичната българска обществена и медийна среда, която обслужва в...

Запитан той ли е дал телефона на ген. Решетников на лидера на опозицията Корнелия Нинова, Венцислав Стефанов заяви: "Щом казва Николай Малинов, сигурно е така. Имам телефона на ген. Решетников, не ми е необходим".

На въпроса: "Вие ли свързахте ген. Решетников с Нинова", президентът на ФК "Славия" каза: "Да, аз.".

Причината да ги свърже е, че искали да си говорят. "Вероятно Корнелия е имала желанието. Познавам Корнелия Нинова, разговаряли сме. Не се харесаха и двамата, защото Решетников има по-монархически виждания, това развива в Русия, Корнелия е била малко по-соц в левите сили и той е казал, че такива по-социалистически методи нямат бъдеще в България", обясни Стефанов.

Запитан за какво са говорили, той обясни, че не се бърка в политиката. Според Стефанов, Решетников не е искал да шпионира в България. "Генералът беше в България, той идва на почивка непрекъснато. Не съм присъствал на срещата, поясни Стефанов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Сикаджията Венци, на когото сина изчезна безследно, това е протежето на руските интереси - типична мутра.
  • допълнение 1.1 допълнение преди 2 седмици Профил на трол?
    Политиците ни ежедневно обсъждат плановете си с американското посолство, а преди 1989 г. само с руското посолство
    : 0 !
Последно в Актуално