X
 
 

Управляващите не могат да подредят две плочки

2171 3
photo of Управляващите не могат да подредят две плочки
Снимка: БГНЕС
Това заяви депутатът от БСП Явор Божанков в дебат относно машинното гласуване, като уточни, че е убеден, че ГЕРБ не могат да въведат машинното гласуване, защото не знаят как.

В отговор депутатът от ГЕРБ Анна Александрова, която стои официално зад предложението да няма машинно гласуване на парламентарни и местни избори, се заяде пред bTV защо БСП не е въвела машинното гласуване по времето на Орешарски. Именно Александрова официално се водеше авторът на серията от предложения за промяна на Изборния кодекс, които станаха тази зима – включително за изменението на преференцията, което после отпадна.

Трайчо Трайков: Казусът с машинното гласуване показва абсурдната неадекватност на законодателите

"Целият казус с машинното гласуване показва абсурдната неадекватност на законодателите и тези, които са гласували закон, който знаят, ч...

На следващите избори може би ГЕРБ ще отменят изцяло вота. "Проблемът не е в машините, проблемът е в сивото вещество, което работи с тях", подчерта Божанков. А Александрова даде пример с Ирландия, която купила машини за стотици милиони евро, 3 години се водил дебат да има ли машинно гласуване и накрая той се провалил, а машините били продадени всяка по 9 евро за скрап.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители