X
 
 

АБОРТИ(ТЕ)…или Холокоста на неродените деца*

Автор: Лиляна Петкова
7653 67

Още от автора

Тези дни ми стана едно оптимистично – първо, на международно ниво, защото отново си спомнихме за оцелелите евреи след Холокоста и второ, на национално ниво, защото някои хора се борят ревностно, за да спрат насилието над жени и деца. Дали пък обществото ни току-виж не тръгне в правилна посока? Дали всички тези радетели в борбата за равенство и мир, заклеймяващи агресията над беззащитните и издевателствата над различните от нас, няма да направят нещо за най-уязвимата социална група в обществото? Не, не говоря за жените. Дори не споменавам и малките дечица. Има една още по незащитена от тях общност – общността на неродените бебета.

Пак ще си позволя да цитирам папа Йоан Павел II, защото неговото изказване е ключово по темата за абортите: „За едно общество ще бъде съдено на базата на това как третира най-слабите си членове". Ако съдим за нашия социум по това как третира неродените деца, ще трябва да се ужасим от черната статистика: над 100 000 аборта на година се правят у нас по информация на НОВА ТВ от изминалата календарна година. Това означава по 250 убити ембриона на ден. Или за 50 години назад в България са извършени над 5 млн. аборта. За сравнение в САЩ за 2014 г. са направени 652 639 легални аборта. Страшничко е как такава малка по територия и по население държава като България прави само 6 пъти по-малко на брой убийства на ембриони от САЩ.

Друга интересна тенденция, която се наблюдава (повече в чужбина, но и при нас може да дойде скоро) са абортите, направени по полов признак. Става въпрос за умъртвяване на ембриона в утробата на майката, когато той не е в желан от нея (или от партньора ѝ) пол. Нека да ви просветя с един модерен термин, който може в скоро време да е обект на дискусия у нас: джендър селектиран аборт. Така се нарича процедурата, в която може да премахнете ембрион от женски пол, защото искате момченце, а не момиченце. Според статистика на ООН около 100 млн. момичета липсват от картата на света. По-голямата част от тях са абортирани, само защото не са от мъжки пол. Много ми се иска тук всички защитници на ратифицирането на Истанбулската конвенция да се обединят яростно срещу джендър селектирания аборт и абортът като цяло. Ако това се случи, ще е прекрасно, макар и да е малко вероятно. Защото за поддръжниците на джендър обучението в училищата, темата за абортите е извън сферата "да се направим на модерно мислещи европейци". Точно обратното – Европа ще ни помисли за задръстени ако застанем твърдо срещу убийството на беззащитни, неродени дечица. 

Тъй като достатъчно съм се сблъсквала с върли защитници на абортите, вече доста добре съм запаметила тяхната гледна точка. Общността "За" абортите защитава правото на жената да прави каквото си иска с нейното  тялото. Друг аргумент е, че жените не могат да раждат по 15 бебета, а ембрионът не е човек. Силен коз е и твърдението, че много жертви не искат бебе от изнасилвача си. Но едно престъпление не компенсира друго такова. Едно убийство не премахва изнасилването, защото всеки живот е дар от Бога. И ако изнасилената жена няма легално право да убие насилника си, защо тогава тя да има право да убие беззащитното бебе, продукт на престъпната дейност?

Върлите активисти "Против" абортите, от които моя милост е неизменна част, виждат нещата много по-различно и имат отговор (макар и семпъл) защо няма никога да си сменят позицията. И дори ще убеждават ревностно жените да не убиват новородените си бебета. ТЕ(бебетата) са беззащитни и нямат свой глас. Кой ще ги закриля?

В основата на моята християнска вяра стои един съвършен Бог, който обича своето творение. Още на цар Давид му е било ясно, че ембрионът в утробата е човек:

"Но Ти си, Който си ме извадил от утробата; Ти си ме научил да уповавам, когато бях на майчините си гърди, на Тебе бях оставен от раждането си; от утробата на майка ми Ти си мой Бог." (Пс. 22:9-10)

Защо сега в XXIви век считаме една бактерия за живот на чужда планета, а цяло, съвършено създадено човече в утробата на майката за нищо? Най-силният аргумент срещу правото на жените да владеят изцяло своето тяло е, че ембрионът просто не е част от тяхното тяло. Той е самостоятелен живот. Ако една жена не иска 15 бебета, просто да вземе превантивни мерки срещу това, нали сме XXIви век?

Един от моите любими евангелисти и апологети на християнството е Рей Комфорт. Той има много силни интервюта с невярващи по темата за аборта, еволюцията и сътворението. Тъй като той е евреин по произход, често сравнява Холокоста на Хитлер с програмата "Планирано родителство" в САЩ, която е взела повече жертви от фюрера. Напълно съгласна съм с Рей. Убедена съм, че ние до голяма част сме проект на времето и обществото, в което живеем. Но! Ние имаме правото да излезем от матрицата. Ако до преди само няколко декади да избиваш евреи се е считало за приемливо, само се замислете след години как ще гледат на нас нашите наследници! Как ще си задават въпроса как сме могли да дискутираме нелепия реторичен въпрос ембрионът в утробата човек ли е и как сме избивали безсрамно бъдещото си поколение. И за да завърша с нещо стойностно, пак ще цитирам един много силен въпрос, който Рей Комфорт задава на интервюираните от него. Аз ще ви го задам, за да се замислите:

"Бихте ли довършили изречението вместо мен? „Добре е да се убие бебе в утробата на майката, когато…"

* Позицията отразява само и единствено мнението на автора и не е официално мнение на Actualno.com.
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

67 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 22 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  До всички християни, пастори, попове, ръководители на църкви: молете на всяка служба срещу това зло: абортите и хомосексуализма. Протестирайте срещу закони за аборти и хомо бракове, за да се възпре гнева на Създателя. Малко време остава до Неговия гняв, наречен Голяма скръб, дано да го отложи още малко.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 21 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Хайде само да добавим, че религията избива и винаги е избивала много повече хора от броя на абортите. Но с промити мозъци не се спори. Ние имаме мозък, а вие вяра - все пак си живеете по добре от нас, блажен е глупакът!
 • Анонимен 21.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Вие, умните, уповавате на мозъка си, а ние безумните, уповаваме на Създателя на мозъка. На това му се казва истинска вяра. Когато тялото умре, умира и мозъка, но Бог остава. И тогава ще разберете кой е бил по-умен, но тогава е ще бъде късно. Покайте се сега, докато е време и вярвайте в Евангелието на Исус Христос(ЯЩУА ХА МАШИЯХ на еврейски).
  : 7 !
 • До 21.1 21.2 До 21.1 преди 1 година Профил на трол?
  Ей това беше силно! А в летящи чинии вярваш ли? Или в Йети? Само питам! :)
  : 2 !
 • Анонимен 21.3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  До 21:Религията никого не избива, но скоро идва Исус с огън в очите и с дъха си ще избие всички джендъри и нечистивци, да видим тогава кого ще упреквате.
  : 6 !
 • Анонимен 21.4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  айде пък холам да не споменаваме безбожниците и атеисти като тебе Троцки,Хитлер,Пол Пот и тн колко милиона хора избиха....
  : 2 !
 • Анонимен 21.5 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  До 21.4 - Изброените от теб не са били атеисти. Не знам, как го измисли това...
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 20 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  "Позицията отразява само и единствено мнението на автора и не е официално мнение на Actualno.com." Явно отразява неофициалното мнение на Актуално, след като поощряват писаниците на тази авторка. Сайтът на религиозните фундаменталисти.
 • МЪКА 20.1 МЪКА преди 1 година Профил на трол?
  А само мненията на атеистичните фундаменталисти ли трябва да бъдат зачитани?
  : 7 !
 • Анонимен 20.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  До 20.1: какво значение има, ако хората ви зачитат мнението? Нали Създателя не го зачита. ТОЙ е най-големия фундаменталист, защото ТОЙ създаде фундамената и го написа даже на каменни плочи с собствения Си пръст и говори на хората чрез пророци.
  : 1 !
 • Actualno.com 20.3 Actualno.com преди 1 година Профил на трол?
  Actualno.com когато има мнение, го изказва в рубриката си "Actualno коментира".
  : 2 !
 • до 20.3 20.4 до 20.3 преди 1 година Профил на трол?
  А подобни произведения от 15-ти век са в рубриката Служителите на Актуално коментират
  : 2 !
 • Actualno.com 20.5 Actualno.com преди 1 година Профил на трол?
  Свободен/а сте да отговорите на мнението от XV век - и в рубриката "Гледна точка", не само в коментарите тук, ако се подпишете с името си. Изпратете си отговора на editors@webground.bg, ако желаете. А пишещите в рубриката НЕ СА служители на Actualno.com, външни автори са. И ако бяхме с мислене от XV век, изобщо нямаше да сме отворили рубрика за коментари под материалите си и да позволява виж още ›› ме всеки да се изкаже свободно, в рамките на достатъчно учтив тон.
  : 3 !
 • Анонимен 20.6 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Брей, сега пък и съдържание да ви генерираме, че да имате по-голяма посещаемост... Заровили сте си главите в пясъка, нямате позиция, а ако имате - не си правите труда да я защитавате, не виждате в какво си превърнахте сайта за малко повече посещения... Все пак, ваш е изборът да сте от групата "on the fence", след като си падате по пасивността.
  : 2 !
 • Actualno.com 20.7 Actualno.com преди 1 година Профил на трол?
  Значи когато даваме право на отговор - бреййй, не щем, че ще ви направим посещаемост. Когато не даваме - ама вие сте фанатици. Нали знаете приказката за "що си с шапка, що си без шапка". Бъдете здрав/а.
  : 1 !
 • Анонимен 20.8 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Никой не ви оспорва, че давате право на отговор. Спорът от самото начало беше (и все още е, надявам се) за това, че допускате подобни религиозни фанатици да си пробутват глупостите в сайта си. Само прочетете коментарите под статиите, да видите каква ксенофобска, хомофобска и всякаква друга -фобска публика сте си събрали за посетители. Самите вие би трябвало да поддържате някакъв санитарен минимум виж още ›› на статиите в сайта си, мисля си аз. Сега ще кажете, че искате да сте толерантни - да, но ако ще толерирате нетолерантността (в лицето на религиозни фундаменталисти, например), то тогава просто сте им дали трибуна и им помагате (т.е. самосаботирате евентуалната си толерантност). Хайде, живи и здрави, не съм аз този, който трябва да ви учи на каквото и да било...
  : 1 !
 • Actualno.com 20.9 Actualno.com преди 1 година Профил на трол?
  Специално темата за аборта е изключително спорна и винаги е била, като мненията там винаги се считат за много крайни от страната, която не ги подкрепя. Оценяваме забележките Ви, бъдете уверени в това и правим всичко възможно в рубриката да има автори с мнения, които са много различни. Съгласни сме, че границата е много тънка и е много трудно да се определи кое е непростима крайност и кое е крайнос виж още ›› т, която трябва да бъде видяна, за да си направи всеки за себе си оценката дали авторът е прав или изобщо не е.
  : 0 !
 • Анонимен 20.10 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Благодаря на Актуално, че дава форум най-вече за Божието мнение по въпросите за аборти, хомофилия и всякакъв грях. Бог да ви благославя все повече и повече.
  : 4 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Християнин 19 Християнин преди 1 година Профил на трол?

  Коментарът е премахнат текстово от actualno.com, тъй като нарушава общите правила за ползване на сайта и съдържа нецензурно съдържание.


  За да видите коментара, натиснете тук

 • Анонимен 19.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Отмъщението е работа на Бога, нашата е да обичаме грешника, да мразим греха и да изобличаваме хората, за да се покаят.
  : 2 !
 • Християнин 19.2 Християнин преди 1 година Профил на трол?
  Именно и аз се надявам нашият Бог да ги накаже!!!
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • марги 18 марги преди 1 година Профил на трол?
  "Марги, не е съвсем така. Спасението не зависи от църквата, а от Бога, който прощава греховете, в името на Сина си..." - Кое не е съвсем така? Нима смяташ ,че като си седиш сам в къщи, Господ ще ти прости греховете! На Петдесетия ден от Господното възкресение, Дух Свети слязъл над апостолите във вид на огнени езици и ги обдарил с благодатните дарове.(така че разбойникът се е разкаял лич виж още ›› но пред Исус Христос!Ти нямаш този шанс!) Денят на Светата Петдесетница от древни времена се смята за рожденият ден на Христовата Църква, създадена не от суетата на човешки тълкувания и размисли, но по Божествена благодат. "Аз ти казвам: ти си Петър, и на тоя камък ще съградя църквата Си, и портите адови няма да й надделеят" (Мат. 16:18)1. Нейна глава е Богочовекът Иисус Христос, изпълнен с истина и благодат (Иоан 1:14) и изпълващ с благодатта и истината Своето тяло, което е Църквата (Иоан 1:17). 2. Той е измолил небесния Си Отец да изпрати на учениците Си Утешителя, който винаги ще пребъдва с тях (Иоан 14:16). Утешителят Дух Свети, поставя пастирите да пасят Църквата: "Внимавайте, прочее, върху себе си и върху цялото стадо, сред което Дух Светий ви е поставил епископи, да пасете църквата на Господа и Бога, която Той си придоби със Своята кръв" (Деян 20:28). Поради Божията благодат, Христовата Църква е съществувала винаги и ще съществува до края на вековете, тъй като Нейна глава и ръководител е самият Бог. В това ни уверява сам Спасителят: "Аз съм с вас през всички дни до свършека на света" (Мат. 28:20).
 • Анонимен 18.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Да не спорим повече пред невярващи, но заедно да викаме за покаяние и да оставим покаялите се хора в Божиите ръце, Той да ги заведе в църква по Неговото желание.
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • марги 17 марги преди 1 година Профил на трол?
  "Ти нали прави разлика между това да вярваш в Бог и да се подчиняваш и вярваш на църквата? Това, че не се кланяш на нещо писано от ХОРА, не означава че не си вярващ - означава че си интелигентен." - към анонимния "интелигентен вярващ"- гордостта заслепява човешките духовни очи! Свещеното писание и Свещеното предание не са "нещо писано от ХОРА", като теб и мен! То виж още ›› ва са Боговдъхновени свидетелства които Църквата пази, пренася, благославя, и със своите тайнства ни води по пътя към СПАСЕНИЕТО! Сам, без да си неин член и без да следваш канонично, Бог, така по своему, няма да се спасиш!
 • Анонимен 17.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Марги, не е съвсем така. Спасението не зависи от църквата, а от Бога, който прощава греховете, в името на Сина си. Библейският пример за това е престъпникът, разпнат заедно с Исус, но покаял се в последният момент. Нито е бил член на църквата, нито е имал време за водно кръщение, но е на Небето. Вярата и спазването на Божиите заповеди е това, което спасява. Църквата е необходима за да се расте във виж още ›› вярата, да се учи Божието Слово и да се служи в тялото Христово.
  : 2 !
 • Анонимен 17.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Разбира се, че тези, които след покаянието си продължат да живеят и израснат във вярата и принесат плодове за Божието царство, ще получат награда на Небесата, но и тези, които с последният си дъх са покаят, ще се спасят. За това служете съразмерно вярата( според службата ви), която Бог вие дал и ще получите награда за вечността от Него.
  : 0 !
 • Анонимен 17.3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Библия - Никейски събор - хора! Просто е ако не си промит мозък!
  : 2 !
 • Анонимен 17.4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ние християните, желаем всички хора да си промият мозъка от грях, беззаконие и нечистота, за да се спасят. Няма друг начин да се отиде в Рая. Откровение 21:8:"А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт." И това ще бъде вечно.
  : 0 !
 • Анонимен 17.5 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ние християните, желаем всички хора да си промият мозъка от грях, беззаконие и нечистота, за да се спасят. Няма друг начин да се отиде в Рая. Откровение 21:8:"А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт." И това ще бъде вечно.
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Ева 16 Ева преди 1 година Профил на трол?
  Лиляно, тезата ти против абортите е абсолютно безсмислена, след като нито науката, нито религията (!) досега са отговорили на този фундаментален въпрос: КЪДЕ ЗАПОЧВА ЖИВОТА? Според теб е в зиготата (оплодената яйцеклетка), тъй като ти си против дори да се взема "спешното" хапче. Между другото, лекарите наричат ембриона ембрион чак когато се вгради в лигавицата на матката. А дотогава е п виж още ›› луваща деляща се маса от клетки, наричана бластоцит. Ако считаш ембриона (според представите ти слените яйцеклетка и сперматозоид) за живо бебе, детенце, то инвитро лекарите, онези, които се борят за живота, "убиват" ежедневно стотици бебета, така ли?! То освен да четеш Библията, е нужно да имаш научни познания и обща интелигентност! Природата между другото е най-големият убиец на ембриони, тъй като генните мутации, ако не бяха елинимирани от природата било чрез спонтанни аборти (спонтанни ли?), било чрез неимпланиране (забавена менструация), било чрез стерилитет - та ако природата не се грижеше да отсява сеното от плявата, света да се е напълнил с уроди! Материята е само ЧАСТ от нас - и точно ти, вярващата, знаеш, че човека има и ДУША. Та отговора на въпроса КЪДЕ ЗАПОЧВА ЖИВОТА е: Когато душата се всели в тялото(ембриона)! А с кой момент става това? Е, само Господ знае! Амин!
 • Анонимен 16.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Животът започва от зачатието, така го е постановил Създателя. Прочетете Псалом 22:9.10 и Еремия 1:4,5. Ако един ембрион умре сам, това е равносилно на естествена смърт на човек, никой не носи отговорност, но ако бъде убит ще отговаря пред Начинателя на живота. Бог защитава слабите и мрази проливането на невинна кръв, няма нищо по-невинно и безпомощно от едно човече(даже и неоформено е човек), коет виж още ›› о стои кротко в утробата на майка си. Хората се правят на Бог и се подиграват с живота-освен убийствата, клонират хора, животни, кръстосват човек с животно и т.н. Скоро Творецът ще изпрати чума на мозъците им, така че да станат на каша, 2+2 да не могат да съберат(от пророчество).
  : 4 !
 • Анонимен 16.2 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Нищо не доказват цитатите ти от Библията! Защото, аз пак питам: има ли един-единствен фиксиран момент, когато душата се вгражда в тялото? Отговора е: НЕ, няма! Някои души се вграждат чак в момента на раждането! Защото материята на ембриона може да расте и без душа, пример за това са мъртвородените деца.
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • марги 15 марги преди 1 година Профил на трол?
  Трудно се спори, и как да убедиш анонимния безбожник! Но всички които гледат с насмешка, нека да знаят че, вярващите нищо не губят от практикуване на вярата си, ако се лъжат, но атеистите ще загубят ВСИЧКО ако се лъжат!
 • Анонимен 15.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ти нали прави разлика между това да вярваш в Бог и да се подчиняваш и вярваш на църквата? Това, че не се кланяш на нещо писано от ХОРА, не означава че не си вярващ - означава че си интелигентен.
  : 4 !
 • Анонимен 15.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  До 15.1: Библията не е написана от хора, това Божието Слово, дадено чрез пророците. По-добре да не сте интелигентен според този свят, но отидете в Рая. В църквата има хора, които са назначени от Бога за да бдят за душите на вярващите(послание към евреите 13:17).
  : 1 !
 • Анонимен 15.3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  До 15.1: Библията не е написана от хора, това Божието Слово, дадено чрез пророците. По-добре да не сте интелигентен според този свят, но отидете в Рая. В църквата има хора, които са назначени от Бога за да бдят за душите на вярващите(послание към евреите 13:17).
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 14 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Дами и господа, които не желаете деца, решението на проблема е толкова просто: НЕ ГИ ПРАВЕТЕ. Това е по-лесният вариант и няма да се налага да ги убивате или давате за осиновяване. Не е ли ясно на всички, че секса е за размножение, а не за удоволствие? Не позволявайте на духа на похот да ви владее и няма да имате проблеми.
 • Ева 14.1 Ева преди 1 година Профил на трол?
  Значи педерасите могат да се сношават за удоволстие - там опасност от забременяване няма - а за нормалните хетеросексуални секса е забранен?
  : 0 !
 • Анонимен 14.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Do 14.1: Хомофилията е демон, зъл дух, дух на перверзна похот към същия пол, ако гейовете не се покаят, заедно с убийците на деца отиват в ада. Прочетете: 1Коринтяни6:9,10 и Откровение 21:8. Ето и линк на Библията онлайн: wordproject.org/bibles/bg/
  : 2 !
 • Анонимен 14.3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  До 14.1: естествено, че не е забранен, но после си раждайте децата, а не да ги убивате. Носете си последствията от удоволствието.
  : 3 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 13 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Много ми хареса примера с Йоан Павел II. Хареса ми как е извден според нуждата. Никой не споменава, какво се случи когато се обяви против презервативите и програмите за семейно планиране и 3 африкански държави ги спряха. В последствие умряха значително повече хора от направените аборти на година в САЩ. Уважавам хора, които си умират да се бъркат в живота на другите и да се определят и разпореждат виж още ›› с тяхното битие. Много е мило от тяхна страна.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Нагоре
missing image
Седмичен хороскоп за 18-24 февруари

Овен Седмицата е подходяща за започването на нов проект. Ако нямате идея за такъв е време да помислите по въпроса. Спешно ви трябва да...