X
 
 

България след българите

Автор: Божидара Димова
2329 25

Още от автора

Тези дни се появиха коментари върху предложението да се сдобием с къща за 1 млн. долара в Канада срещу /?!/ есе и 25 долара такса участие. Не ми стана ясно кой и по какви критерии ще оценява участниците, но все пак ме впечатли предприемаческият дух на автора на посланието, любезно преведено на български в мрежите от симпатична млада дама. Сега ми идва на ум да обявя скромната семейна вила край столицата за някаква сума, а със събраните по 5 евро за участие да се финансира благотворителна кампания за бездомни хора – топла кухня или малък нов приют. А темата за вероятното есе сама изникна от дълбините на пространството, което почти всички с профил в някоя от мрежите обитаваме – доклад на г-н Йоханес Хан от април 2013 г. пред конференция в Брюксел на тема ” Проблеми на демографската политика в ЕС” . Докладът е с апокалиптичното име „България след българите”. В него с хирургическа точност се очертават последиците от и перспективите пред демографските процеси у нас, основни елемнти от народопсихологията, политиките или отсъствието на такива от страна на олигархическата власт и бягството на граждани от територията с това географско име БЕЗ СЪПРОТИВА. /Сред липсващите 1 600 000 българи за последните 23 г. се посочват и 260 000 жени в детеродна възраст.../

„На българите не им трябва държава, те имат история, с която се гордеят”, заключава г-н Хан. И още: ”Територията на България има голям потенциал за развитие както в сферата на земеделието, така и в сферата на туризма, но за да се случи това, управлението на страната трябва да бъде отнето от ръцете на олигархичната българска върхушка, което няма да бъде трудно, ако успеем да заселим там десет милиона европейци, които да създадат своя партия, която чрез избори да поеме властта по един мирен и демократичен начин. Българите, които пожелаят, ще могат да се завърнат в територията си, ТЕ НЯМА ДА НИ ПРЕЧАТ. Така виждам аз България след българите, ако имаме желание да задържим територията им в рамките на Евросъюза.”

Разбира се, това е фалшива новина. Йоханес Хан никога няма как да каже това нещо, понеже то не е в духа на дипломацията. Но в тези думи, макар и медиен фалшификат, има истина. Понякога дори писането на фалшиви новини изисква талант. 

Вече споменах, че би ми било интересно да обявя със същата дързост конкурс за есе на тема „България след българите”. А може би ще има интересни футуристични решения, ако някой обяви конкурс за сценарий, като например – Първа ромска държава, Новият турски вилает България, 51 – ият Американски щат, Всеруссийская туристическая дестинация, Китайска борса за работна ръка „Изток-Запад” и т.н. Може би някой ще напише подходящият сценарий и в Ню Бояна ще се създаде интересен фантастичен филм, в който ще има намек за последните живи българи. Според едно от пророчествата на Ванга, те ще носят на вратовете си копия на Розетата от Плиска като знак за принадлежност и разпознаваемост. Каква роля ще им бъде отредена, предстои да узнаем от авторите – пак роби, знатни велможи по произход, тайно общество на непокорни посветени или колония на безропотно изчезващ етнос, който някога е разнасял светлината на знанието, държавността, военното дело, книжовността, занаятите.

Може би в кметството на селото ни скоро ще се говори на друг език, къщите около нас ще са закупени с помощ от ЕС от граждани на същия този ЕС, те ще организират избори за местна власт и ще гласуваме целокупно за кмет от Белфаст, например. Аз поназнайвам английски, но ще трябва да превеждам на оцелелите ми по чудо съседи българи, които са в напреднала, почтена възраст. Въобще, като се размисля, фалшивото послание на г-н Хан дава много храна на въображението ми. Та се чудя да гласувам ли изобщо на предстоящите избори, като генералният избор вече е направен и не от нас, не от нас.

И не ми изпращайте есета моля, беше опит за тъжна шега...

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 4 потребители

25 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • марги 11 марги преди 3 месеца Профил на трол?
  Много народи и племена са изчезнали, претопени и деградирали и какво от това? Наш ред е! Мислите ли че духовният ни упадък ще доведе до нещо добро?
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 10 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Боже, пази България от Македонецъ или по-точно - прибери го обратно в психиатрията.
 • Анонимен 10.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Правилното е Сатаната да пази ес от Македонецъ соросоидно н*щожество.
  : 4 !
 • Анонимен 10.2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Добре, че не се налага до го четем! Просто му сложи минус и това е! Иначе само го насърчаваш да бълва още и още глупости!
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец с огромен жълт и добронамерено пулсиращ ГМО порец 9 Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец с огромен жълт и добронамерено пулсиращ ГМО порец преди 4 месеца Профил на трол?
  БЪЛГАРИЯ Я НЯМА ГА УМРЕМ БЪЛГАРИТЕ ХРИСТИЯНИ..ОСТАВА БОКЛУКА ПОТУР4ЕН ПОМЪ4ЕН И ЦИГАНСКИ.КРАЙ НА ЕСЕ-то..
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ 8 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  Сега /7/ ти самият си написал пълното име европейски съюз. ти самият правиш ли разлика между съюз и федерация ? Защото ако не я правиш значи .... , но ти правиш разлика. Сега къде бъркам когато пиша , че ес пълзящо иска да се федерализира ? И каква демокрация пишеш ти ? Това е плутокрация включваща цяла ГЛУТНИЦА нпо дето и на избори не ходят , но ВЛИЯТ. Разбира се моралният упадък насаждан от ес, виж още ›› Враждебните мигранти/ки .... Това не са внушения ,а РЕАЛНОСТ.
 • Македонецъ 8.1 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  И разбира се , че съм Живковист. Аз пазя памета за Големият Държавник Другарят Тодор Живков и наистина Народа беше по добре като Народ. Но , вие победилата линия в следствие на Линията горбачов/буш , победилата линия 10111989 , която доведе НЕЩАТА ДО ТУК.
  : 10 !
 • Македонецъ 8.2 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  Ти /7/ си Глобалистка г*Д , служиш на 3000 ЛОБИСТКИ фирми заседналите цирей около Бърлогите на ес в Брюксел , служиш на Враговете на България и Народа , служиш на меркел и макрон и враждебните мигранти/ки. Служиш на ПЛУТОКРАЦИЯТА , РАЗЯЖДАЩА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА. Аз ти пиша СМЪРТ ЗА ес. ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИРА СТОМАНА. ЗА НАРОДА ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ СМЪРТ ЗА ес.
  : 6 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 7 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Демографският проблем е една от отровните руски опорни точки, с които ни наплашват рубладжиите, за да дискредитират в очите ни Европейския съюз и „демокрацията“ и да ни внушат, че при Тошо е било по-добре. Без да подценяваме проблема и без да се отказваме да търсим начини за подобряване на образованата българска раждаемост, можем да съобразим, че положението не е нито толкова трагично, нито фаталн виж още ›› о. Ето някои по-важни моменти: 1.Стряскащите данни за висока смъртност и високи нива на инфаркти, инсулти и т.н. се дължат на един прост факт. Много млади са заминали в чужбина, но техните стари роднини баби, дядовци, родители са тук. Естествено е, както в един старчески дом, тук смъртността да е по-висока. Но при следващите поколения на тези, които са се изселили, техните стари роднини също ще са там. А тук, когато самотните възрастни по естествен път изчезнат, обществото ще има вече друга структура – с някакъв паритет млади-стари, който точно сега в момента е драматично нарушен. 2.Миграционната вълна беше бурна, защото цели 45 години е била изкуствено стопирана, а много хора са мечтаели да се изселят. Сега и за в бъдеще тук оставаме по-инертните хора и тенденцията силно ще спадне. 3.До 1989 г. разликите в заплащането и в жизненото равнище между нас и развитите държави беше чудовищна. Тази разлика все повече намалява и това е предпоставка младите да остават тук. 4.Раждаемостта у нас е съвсем подобна на раждаемостта във всички развити европейски страни. 5.Ниската раждаемост у нас не е от днес и не е от вчера. Още в края на 50-те години еднодетният модел обхваща близо половината от градското население в България, а селото бурно и невъзвратимо се обезлюдява. Като пример – аз съм роден през 1963 год. и в моя клас в училище точно половината деца бяха от еднодетни семейства, броили сме ги, другата половина – от двудетни семейства. Нямах съученик от семейство с три деца. 6.Тодор Живков е мечтаел да станем 9 милиона. Кой диктатор не мечтае за повече покорни роби, без право да напускат. В своето угодничество пред него, статистиците силно са завишавали данните за броя на населението. Наскоро един статистик разкри, че всъщност никога не сме били достигнали 8 милиона. Това са били фалшиви данни. Който е гледал филма „Кит“ ще разбере защо и как става това. 7.Дори и временно да спаднем до 6 милиона пак сме прекрасна, достойна държава. Горе-долу от средните в света по население страни. И можем да постигнем добър живот и висок стандарт. А оттам ще се повиши и раждаемостта. Да не забравяме, че чудесни за живот богати държави с гордо и доволно население са например Финландия, Словакия, Норвегия с по 5 милиона и нещо население. Нова Зеландия, Ирландия, Хърватия с по 4 милиона и нещо. Оман с 3 милиона, Кувейт, Катар и Словения по 2 милиона и нещо. Естония с 1 милион и нещо. 8.България трябва да развива все повече модерни производства в областта на новите информационни технологии. Да се възползва от природните си дадености за скъп туризъм и производство на скъпи био-плодове и зеленчуци. Можем да бъдем богати. Иска се само акъл. Сингапур от бедно рибарско селище сега е държава от бъдещето с невероятен стандарт на живот. Без природни богатства. Само поради интелигентно ръководство. Не позволявайте на рубладжиите да ви внушават песимизъм и да ви настройват срещу ЕС и НАТО.
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Такъв тюрлюгювеч си написал, че е нужен дешифратор за текста и компас за объркания ти мозък. ЕС и НАТО са 2 противоположни същности. ЕС е градивна организация и полезна за България, докато НАТО е дъщерна фирма на Пентагона със задача да създава и поддържа военни конфликти в света.
  : 13 !
 • Анонимен 7.2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Соросоидна г*Д ес е прокси на Сащ и работи СРЕЩУ НАРОДИТЕ НА Европа. На тъмно се федерализира и е наистина е Градивна. Гради Babylon Проект на Тъмните сили.
  : 7 !
 • Новини от ТУБАТА: deux femmes arrêtées pour avoir parlé espagnol 7.3 Новини от ТУБАТА: deux femmes arrêtées pour avoir parlé espagnol преди 4 месеца Профил на трол?
  Дано да си носите винаги и постоянно на добро видимо място върху дрехата си картата-член на Тех-Фин иначе да Ви задържат за проверка на статус по 48 часа без допълнителни усложнение в хотел Мама-Миа с сутрешнапреоценена кифла и без четка за зъбният Ви емайл , уважаеми телефонистки в Callgirl-Център на намалената работната заплата поради факта , че встраната домицил по документът за самоличността В виж още ›› и съответната категория труд е многократно снишен по нива на средните получени заплати ... следва продължение
  : 0 !
 • Mars mission may need onboard comedians 7.4 Mars mission may need onboard comedians преди 4 месеца Профил на трол?
  Слави Трифонов вече се е записал , шек-ин за полет до Марс ще е в Лисабон на 29 март ,00:00 ч. Има още свободни места , както съобщи днес Прес-Център на Министър по Аргонавски Полети Г-н Кардарашанов. Самолетите тип-модификация Виниту са надеждни и имат товароносимост от порядък 100000 до 1 милион пасажери-пътници , уверява Кардарашанов след поредна срещата с експертен комитет на конструктори от ф виж още ›› ирма Фантазия&Факти . От последно изявление на Пасажер-пътник С. Трифонов в връзка с придружаващ го антураж видимо, Лили облечена в черен гащеризон ще остане тук . Добро решение , коментира Кадрарашанов .
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • за македонецъ и всички останали невярващи 6 за македонецъ и всички останали невярващи преди 4 месеца Профил на трол?
  Ето къде ще отидат служителите на дявола/силата/ и извънземните дяволски изчадия. Бог е този, който казва това. Изгледайте следното видео: youtu.be/pPqog980Enw
 • Македонецъ 6.1 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  Абе ти си много забавна всъщност. Значи където ще отида ще отида. Що не вземеш да разкажеш от къде идва финансирането на тези йехова ? Тия с КОИ И КАК и в КАКВО СА СЕ ЗАБЪРКАЛИ ? Аз не съм толкова важен. Аз се финансирам с това дето си изработя. Честно и почтено и да една част от Извънземните са такива. Те пък са приятели на тези дето пък финансират йехова и останалата сволч. ФАКТ.
  : 2 !
 • Македонецъ 6.2 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  Всъщност извинявай. Приятели не е точната дума, а Господари. Сивите. Онези от Розуел и дето образите им са КОМЕРС от десетилетия. Добре да приема , че си крайно заблудена , прекалено надрусана с йехова опиум то Господ ще дойде с JADI ORDER. Мисли си , че ще бъде 2 Пришествие , и ще бъде.
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ 5 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ КОЯТО С МАКЕДОНИЯ Е ЕДНО НА ДУХОВНО И МЕНТАЛНО НИВО. . ДАНО БАБА ВАНГА ПРАВО Е ВИДЯЛА. КЕ ДОЙДЕ ОНЗИ ПАСТИРО СТОМАНА И ОН КЕ ИЗПРАВИ БЪЛГАРИЯ И ПАК БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ КЕ БИДАТ ЕДНО И НА ПОЛИТИЧЕСКО НИВО. ДАНО, ДАНО ИНАЧЕ МЕЧТАТА НА ГЛОБАЛИСТИТЕ/КИТЕ СТЕ СБЪДВА. И ПОСЛЕДНИЯТ БЪЛГАРИН КЕ БИДЕ МАКЕДОНЦЪ. НАЙ БЪЛГАРИТЕ/КИТЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ/КИТЕ.МНОГО СЕ ПРОДАДОХА АМА СЛЕД БЪЛГАРИЯ АКО виж още ›› ЩЕ ИЗЧЕЗВА , ИЗЧЕЗВА И МАКЕДОНИЯ.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ 4 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  От позицията на Вселенският континиум няма никакво значение дали ще изчезне някакъв народ на една планета населявана от някакви Вселенски талибани/ки , дори и изчезването на човечеството също от тази позиция е напълно без никакво значение. От значение за мен е само Клетвата която съм положил да браня Народа и БЪЛГАРИЯ и без кьотек НЯМА ДА ВИ Я ДАМ ГЛОБАЛИСТИ/КИ. ЖИВЕЙ СМЕЛО , УМИРАЙ ТРУДНО. БЪДИ В виж още ›› ОИН. ЕТО ТОВА СА ЦЕННОСТИ Глобалистки н*щожества
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ 3 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  Абе , еврейте/ките са само един Народ на фона на хилядите по планетата Земя. Няма никакви чудеса , всико е Квантова физика , всичко е 4 сили Силите на електромагнитното взаимодействие , слабото ядрено взаимодействие , силното такова и гравитацията. Бог това е ЕНЕРГИЯТА носеща информация тоест СВЕТЛИНАТА. Аз понеже съм Джедай и го наричам СИЛАТА ,а религиите са опиум за Народите . Доказано и факт.
 • Македонецъ 3.1 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  Обаче JADI OREDER КЕ ДОЛЕТИ ОТ ЗВЕЗДИТЕ СЪС СВОЙТЕ ЛИДЕРИ / ДРУГАРЯТ ИССУС , УЧИТЕЛЯТ ЙОДА И ГАНДАЛФ БЕЛИЯ/ МОЖЕ И ДА ОСТАВЯТ ДА ПОТЪНЕМ В КАНАЛИЗАЦИЯТА ТАМ НА КЪДЕТО СИВИТЕ И ЗИДАРИТЕ/КИТЕ СА НИ НАСОЧИЛИ И НИЕ ЛЕТИМ ВСЕ ПО БЪРЗО , НО ТОВА Е ПЪТЯТ НА КАПИТАЛИЗМА
  : 3 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ 2 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  ЕЙ МЕЧТАТА НА ес BABYLON и всички Глобалисти/ки. Сега н*щожество /1/ прекалено невзрачна и малка си да коментираш Баба Ванга. Тя беше НАРОДНАТА ШАМАНКА И ГЛЕДАЧКА. ВИСШИТЕ СИЛИ СА И ДАЛИ ДОСТЪП ДО АКАША/ ВСЕЛЕНСКИЯТ КОМПЮТЪР/И ПОМОГНАЛА НА ХИЛЯДИ ХОРА , А КАКВО ПРАВЯТ ИЗКЛЕСЯЦИТЕ НА йехова ? Кибичат по градовете като мумии и пръскат някакви зарази. РАЗЛИКА ОГРОМНА.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  баба ванга сега гори на дъното на пъкъла с другите "шамани", а ти ако не се покаеш ще ги последваш.
  : 5 !
 • Македонецъ 2.2 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  За какво точно трябва да се покая ? Много знаеш къде е Баба Ванга , ти секретарка на СИЛАТА ли си или ? Абе много всички сте вярващи , а Света се е превърнал в пълна КОЧИНА. Е , що така ? За какво да се покая , че знам за наличието на Извънземен разум на Земята , около не , че знам за техническите структури на Луната , на Марс . Всичко дето се крие. Ние сме само едно петънце във Вселената , придва виж още ›› щи си някаква важност и това се подържа умело от Зидарите/ките градящи Babylon ama ono ke PADNE.
  : 3 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Нагоре
missing image
Дневен хороскоп за 21 юни

Овен Този петък ще се опитат да ви въвлекат в конфликт, в който имате приятелски отношения и с двете страни. Бъдете мъдри и не се подавайте на провокации....