Поръчайте си Сашо Диков от Фууд Панда

Още от автора

Куриерската работа се разраства. Food Panda и Take Away се борят за доставчици. Има кандидат-стажант - Сашо Диков. Сашо Диков може да разнася всичко - от пици до акции: въобще всичко, в което има две "и"-та и едно "ц". Това са си много думи, между другото.

Може да му се даде кола, моторче, велосипед и розова раница - да се вижда от далече. Поръчваш нещо и автоматизираната система те уведомява - нашият куриер ще бъде при вас до 40 минути. Дайте му бакшиш, че не знаете какво носи. В един хубав филм се доставяха и конски глави. Но поне доставчикът не беше журналист. 

Без значение са конфликтите между власт и Божков, в които изглежда ясно, че греховете са общи, а това, което се сменя, са само териториите. Разликата между Дубай и Министерски съвет е само географска подробност. Именитият певец на прехода Валдес имаше исторически песни за жегата в София и холдинзите. Може да разопаковате плейлистите с "ретро чалга" и да ги осъвремените - където 96-та, там и 2020-та. Както се казва: евъргрийн. 

Мисирската журналистика обаче удари главата в тавана на възможностите си. Сипят се съобщения за дарения на Пеeвски - вероятно са голямата компенсация за никога не излезлите разследвания. Костадин Костадинов от "Възраждане" и къщата му във Варна - ето ти телевизионния разследващ максимум. Правилото е просто: ако някой е изкарал до процент-два на изборите, може. Ако е по-нагоре, трудна работа. 

Личните пресаташета са много, вършат логистична работа, наемат се лесно и бързо. Могат да пътуват от една до друга балканска столица, колко му е. Вече могат да организират протести и контрапротести, да представят агитки и клубове. Както Диков сам каза: "Аз съм куриер". Какво повече да искаш? 

Държавата се управлява с есемеси, есемесите се насочват към куриерите, куриерите се насочват към съответните сгради и съответните клубове. Това може да се впише в учебниците по журналистика и да се предава още в първи курс. Никакво дистанционно обучение: куриерската работа изисква способност за директен контакт, шумен цирк и пътешествия. Който го може, го може. Който не - да си работи дистанционно и да отразява.