Ако Бате Бойко стане цар, ще печелим по половин милиард годишно?

Още от автора

Според изследване на консултантската агенция Brand Finance, Великобритания разполага с един неочакван актив, който ще й помогне да устои на последиците на дълговата криза: монархията.

Марката „кралско семейство” се оценява на 44.5 млрд. лири стерлинги, или $69,8 млрд., и тя не само подхранва любовта на англичаните към традициите, но и осигурява на хазната не по-малко от 1 млрд. лири, или $1.57 млрд. всяка година.

Генералният директор на  Brand Finance Дейвид Хай подчертава, че няма съмнение, че монархията допринася съществено към държавните приходи и носи дългосрочна иономическа полза на страната.

Ако се сравни с една друга, неофициална монархия обаче, кралското семейство губи състезанието – според Brand Finance, брендът Facebook струва 55 млрд. лири стерлинги.

Изглежда, българите, които преди години се надяваха „царят да дойде и да ни спаси” са нацелили правилната посока, макар и по неочаквани причини. Добре биха ни дошли приходи от $1.57 млрд. годишно, или, да кажем, че един по-скромен нашенски крал, поне една трета от сумата да получим – половин милиард пак е нещо.

Разбира се, за да спечелиш, трябва да дадеш – имотите на кралското семейство, включително недвижима собственост, произведения на изкуството и бижута, се оценяват на около 18.1 млрд. лири, а само разходите по безопасността на монарха и неговите близки надскачат 4 млрд. лири годишно.

Ние обаче разполагаме с хитър коз – ако изберем за цар Бате Бойко, охраната му би излязла далеч по-евтино – че кой ще посмее да нападне мъжага като него? Така ще надминем англичаните – хем ще печелим от монархията, хем няма да си плащаме за нея. Само се чудя, ако се отмени републиката, и няма избори, кога ще ни падне да си похапваме безплатни кебапчета?

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...