Учени ще търсят извънземни артефакти в цялата Слънчева система

6843
Учени ще търсят извънземни артефакти в цялата Слънчева система
Снимка: Simone Holland / Pixabay

Учените все още не знаят дали извънземните съществуват. Поне все още не са ги открили. Но Вселената е толкова огромна, че е възможно разумен живот да е възникнал не само на нашата планета.

Група американски учени са създали специален проект за търсене на астроархеологически артефакти, които може да принадлежат на потенциална извънземна цивилизация. Те смятат, че по този начин ще бъде много по-лесно да се открият извънземни, ако те съществуват, пише SсienceAlert.

Най-добрият начин за търсене на извънземни е намирането на техносигнатури, тоест доказателства за технологии на извънземни цивилизации, смятат някои учени. Досега много от тях се опитват да открият сигнали от потенциални извънземни и непрекъснато "слушат" Космоса с помощта на радиотелескопи. Но досега не са открити никакви сигнали. Това може да се дължи на факта, че размерът на Вселената е толкова огромен, че ако съществуват извънземни, те просто са толкова далече, че техните сигнали не достигат до нас.

Но основателите на проекта Galileo Ави Льоб и колегите му от Харвардския университет смятат, че признаци за съществуването на извънземна цивилизация трябва да се търсят близо до Земята. Тоест в Слънчевата система.

Проектът Galileo е първата изследователска програма за търсене на астроархеологически артефакти на пришълци близо до нашата планета. Проектът има няколко основни области на изследване:

  • Визуализация на НЛО в инфрачервен, радио- и оптичен диапазон и запис на аудиоданни. Учените са разработили, изградили и разгърнали собствено оборудване за наблюдение на тези обекти и изкуствен интелект за събиране и интерпретиране на данните.
  • Учените искат да разберат какво представлява мистериозният обект Оумуамуа и подобни междузвездни обекти, които попадат в Слънчевата система. Впрочем прогнозният бюджет на тази програма е 1 милиард долара, което е 4 пъти по-малко от например 1 изстрелване на ракетата Space Launch System до Луната.

Междувременно спорът за произхода и същността на обекта Оумуамуа продължава. Ави Льоб продължава да настоява, че това е извънземен космически кораб, въпреки че ново изследване опровергава тази теория.

  • Учените искат да открият и изследват фрагменти от първия междузвезден обект с названието CNEOS 2014-01-08, който лежи на дъното на Тихия океан. Ави Льоб вече е получил финансиране за този проект, което е около 1,5 милиона долара.
  • Ави Льоб и колегите му ще търсят малки извънземни космически апарати близо до Земята с наземната обсерватория „Вера Рубин“, която ще започне да функционира през 2023 г. Учените искат да открият много малки и бързо движещи се обекти в Космоса, които може да имат извънземен произход.

Макар че потенциален извънземен обект може да бъде технически по-труден за откриване от сигнал, учените са оптимисти.

Впрочем украински астрономи обявиха, че постоянно наблюдават НЛО над Киев.

Запознайте се също с историята на изучаването на НЛО и за това, че по-специално САЩ са се заели сериозно с изучаването на неидентифицирани въздушни феномени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОСМОС:

Русия пренася войната в Космоса: Москва блокира важна резолюция на ООН

За първи път от 5 месеца: „Вояджър 1“ изпрати четливи данни на Земята

Защо е толкова трудно да изпратим хора отново на Луната?

Решаващо развитие тласка инженерите към пътуване, по-бързо от светлината

НАСА откри гладко като стъкло езеро на юпитеровия спътник Йо (ВИДЕО)

Промяна в прогнозата - силна магнитна буря за 22 април 2024 г.

Магнитни бури за седмицата 22-28 април 2024 година: Прогноза от САЩ (ГРАФИКА)

Непозната планета в Слънчевата система: учени твърдят, че са открили доказателства

Недалеч от Земята е открита черна дупка с рекордна маса в нашата Галактика

Учени разкриха тайната на "сърцето" на Плутон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос