X
 
 

20 удавени по българското Черноморие от началото на сезона

5082 1
photo of 20 удавени по българското Черноморие от началото на сезона
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Общо 20 са жертвите на българското море от началото на сезона досега. Морето през август може да бъде много опасно. Всяка година по същото време ставаме свидетели на мъртво вълнение, което отнема живота на десетки хора.

„От началото на сезона има над 20 удавени. Сред основните причини са, че плажуващите се къпят на неохраняеми плажове. След 18:00 ч. много хора влизат във водата преяли, пияни или употребили наркотици”, каза в ефира на „Събуди се” по НОВА ТВ спасителят Петър Русев.

Предупреждават за повишена опасност от мъртво вълнение в Черно море

Спасители отправят предупреждения към туристите, че през месец август има повишена опасност от мъртво вълнение в Черно море, предаде аг...

Той апелира летуващите да спазват флаговата сигнализация от спасителните постове. „Щом има червен фланг значи съществува опасност. Мъртво вълнение се получава от въздушните течения. Морето може да няма вълни видимо, но пак да се е образувало опасно мъртво вълнение под водата", категоричен е Русев. Освен това, трябва да се внимава и за дънни ями. Той съветва плажуващите да влизат бавно във водата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Спецполицаи изведоха барикадиралия се софиянец

Полицията изведе от дома му 57-годишния мъж, който се барикадира в дома си в столичния квартал "Овча купел". По време на операцията няма пострадали...