Адвокат на обвинен по аферата "Миню Стайков": Има машини за цигари, няма доказателства за производство

9231
Адвокат на обвинен по аферата "Миню Стайков": Има машини за цигари, няма доказателства за производство

Може би на Иван Димитров е отредена една роля от държавното обвинение, за да се сформира организирана престъпна група. Няма дори минимален кръг от доказателства, които да обосновават такова предположение. Това заяви адвокатът на сина на кмета на Карнобат Георги Димитров – Евгений Мосинов.

Категорично Иван Димитров не е знаел какво се случва в имота, който е негова собственост (бел. ред. - там беше разбита фабрика за нелегални цигари). Прокуратурата не е положила усилия да издири наемателя – той още не е намерен, започна да изброява Мосинов защо клиентът му няма вина.

Операцията срещу Миню Стайков - заради сигнал от Великобритания

Пловдивски бизнесмен, който е адаш на собственика на хотел "Маринела" Ветко Арабаджиев, е бил източникът на информацията, довела до зре...

На директен въпрос на Нова телевизия защо тогава договорът за наем е сключен със служител на Димитров – пазач на склад, и защо Димитров не е проявил любопитство, адвокатът отговори, че служителят, който всъщност бил пълномощник на наемателя, не е разпитван от прокуратурата за договора. Освен това, охраната, която наел Димитров, охранявала 40-те декара имот, а отдаването под наем на мощностите за производство на нелегални цигари било отдаване на само част от имота – на старозагорската фирма "Емил Емилов 1". Мосинов дори обяви, че нямало данни за извършено производство, макар да били намерени машини за производство. Според прокуратурата обаче за минута от машините са излизали по 2000 къса цигари. Според изчисленията така за 5 дни е пълнен един тир с хиляда мастербокса на стойност 3,7 млн. лева.

Мосинов уточни, че обвинението към Димитров касае държане, съхранение и нелегално разпространение на акцизни стоки. Адвокатът добави, че при старта на спецакцията клиентът му не бил намерен на място, а си бил вкъщи. Освен това се презумирала вина на Димитров, защото бил отключил помещения, които полицията атакувала – ако съдействаш на полицията, това доказателство за вина ли е, попита Мосинов.

За финал юристът обяви, че ще бъде обжалвана мярката за неотклонение на клиента му.

Кой е Евгений Мосинов?

ОЛАФ се включва в проверката на Миню Стайков

Европейската служба за борба с измамите с евросредства – ОЛАФ, ще се включи в проверката на Миню Стайков, стана ясно на съдебното...

В няколко материала на сайта за журналистически разследвания "Биволъ" Мосинов е сочен като свързваща фигура що се отнася до бившия кмет на Царево Петко Арнаудов. По онова време Мосинов е юристконсулт на Община Царево. Припомняме, че заради Арнаудов имаше протести в защита на парк "Странджа". Фрапиращ е случай, при който одитен доклад на АДВФК за Община Царево от август 2005 година показва 105 нарушения на закона що се отнася до заменки на общински имоти. Освен това Мосинов е дългогодишен общински съветник на БСП в Бургас и лидер на червената общинска група там.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Чакал дълго за преглед: Мъж заплаши лекар с пистолет

6 задържани чужденци от бежанските центрове в София

Психично болен мъж преби майка си

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com