"Биволъ" пита дали архитект Станишев не е прибягвал до бой заради проект?

20621
"Биволъ" пита дали архитект Станишев не е прибягвал до бой заради проект?

По-скоро бих хвърлил един бой на хората, които замесват името ми без никакви доказателства в случая „Карадере” - това е първичната ми реакция. Това заяви архитект Георгий Станишев, брат на лидера на БСП Сергей Станишев преди два дни в предаването „Лице в лице” на bTV.

Тези думи бяха приети буквално „на нож” от разследващия сайт „Биволъ”, който публикува материал за „хвърлянето на бой”, свързан със семейство Станишев.

Протест пред МС заради застрояването на Карадере

Днес от 18:00 часа пред Министерски съвет ще се проведе протест заради застрояването на Карадере. Предвижда се да има действия и пред с...

В материала разследващите журналисти описват схема на заменка на общински имот, направена в полза на Петко Бъчваров. Бъчваров е човекът, който лично заявява пред в. „Политика”, че е „изхранвал” бъдещия премиер на България Сергей Станишев, докато той е учил във Франция.

Случаят е описан най-подробно в одитен доклад на АДВФК за Община Царево от август 2005 г., в който са изброени цели 105 нарушения на закона. Става въпрос за 2382 кв. метра земя в община Царево, дадени срещу 33 хил. лева на Бъчваров – по 7 евро на квадратен метър. На тази земя Петко Бъчваров ще строи хотел, с минимум 20 работни места, а автор на идейният проект е архитект Георгий Станишев.

Въпреки доклада на АДВФК, бургаската прокуратура не се сезира по случая. По това време кмет на Царево е Петко Арнаудов – същият, заради когото наскоро имаше протести за парк „Странджа”. Арнаудов стана шеф на горското стопанство в „Странджа”, а земеделският министър Димитър Греков обеща „да размисли” за това назначение. Юрисконсулт на община Царево в онези години пък е Евгений Мосинов, който е лидер на БСП-Бургас.

Братът на Станишев: Няма да получа никакви пари от Карадере

Мога само да предполагам дали сегашният проект за Карадере е продължение на първия проект, по който бях страна през 2006-2008 година. М...

Схемата за заменката в полза на Бъчваров е разкрита и описана във вестник „Политика” от Асен Йорданов – едно от лицата на „Биволъ”. Няколко месеца по-късно Йорданов е нападнат пред дома си от хора, въоръжени с ножове и метални пръти. Извършителите на нападението не са открити.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com