X
 
 

Алпинист бе спасен с помощта на два хеликоптера в Рила

797 0
Алпинист бе спасен с помощта на два хеликоптера в Рила
Снимка: Pixabay
Планински спасители от Дупница и два словашки хеликоптера спасиха пострадал алпинист в района на водопада Рилска Скакавица, съобщи Божидар Джокин от Планинската спасителна служба, пише БГНЕС.

Инцидентът е станал след 13:00 ч. днес в района на водопада. Там са се изчаквали група алпинисти. Единият от тях е паднал и получил сериозни наранявания. След подадения сигнал, 5-има спасители от Дупница отишли на мястото с моторни шейни от района на хижа "Седемте езера", за да окажат помощ. В акцията са се включили и два хеликоптера от Словакия, които са били ангажирани с участие в състезанието за Световната купа в Банско.

Турция започна собствено производство на вертолети

Генералният директор на Турската авиокосмическа компания (TUSAŞ) Темел Котил се похвали, че страната му се е превърнала в едва седмата ...

Пострадалият алпинист е с множество фрактури. Той е от София и е изпратен за лечение в УМБАЛ "Света Анна". Мъжът е на 29 г. Приет е 15:30 ч. в Спешното отделение на болничното заведение днес. Пациентът е с фрактура на бедрена кост и е стабилизиран. Хоспитализиран е в Клиника по ортопедия и травматология на софийската болница.

Actualno.com

Етикети: