X
 
 

Бенчо Бенчев: Невинен съм

2018 1
Бенчо Бенчев: Невинен съм
Снимка: bTV
"Не може цял живот да живееш почтено и накрая да те обвинят. Невинен съм". С тези думи преизибраният общински съветник и бизнесмен от Бургас Бенчо Бенчев влезе в Бургаския районен съд, предава Dariknews.

Бенчев е обвинен в укриването на Димитър Желязков-Очите. Бизнесменът беше арестуван в Истанбул по искане на българските съдебни власти за това, че на 2 август 2018 година е транспортирал Димитър Желязков с лек автомобил от Солун до Истанбул и му е предоставил стая в хотел, резервирана на името на Бенчев, припомня БГНЕС.

Прокуратурата внесе обвинение срещу Бенчо Бенчев

Районна прокуратура-Бургас внесе обвинителен акт срещу Бенчо Бенчев. Той е обвинен за това, че в периода от 02 август 2018 г. до 04 авг...

Срещу Бенчев са повдигнати и още две обвинения - за притежание на боеприпаси без разрешение и за това, че не е съхранявал на безопасно място ловната си пушка, три пистолета и законните боеприпаси за тях. Те бяха открити при претърсване на дома му в Бургас.

Това е второто разпоредително заседание по делото срещу Бенчев. Според прокурора по делото Зорница Щърбева са събрани достатъчно доказателства за виновността на Бенчо Бенчев и по трите престъпления. Адвокатите на бизнесмена обаче нарекоха делото тежко компрометирано и незаконно. Те поискаха то да бъде върнато за доразглеждане. Очаква се днес решение на съда с председател Николай Гемеджиев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално