X
 
 

Спецсъдът върна делото срещу Митьо Очите

2439 0
photo of Спецсъдът върна делото срещу Митьо Очите
Снимка: БГНЕС
Специализираният наказателен съд върна делото срещу Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, за коригиране.

Малко по-рано днес адвокатът му Илиян Василев поиска прекратяване на наказателното и съдебното производство с мотив, че са допуснати съществени процесуални нарушения.

По думите на защитата няма нищо вярно в тезата на прокуратурата, че Турция е предала Желязков на България, за да си го съди за каквото поиска. Адвокатите недоумяват спокойствието, с което прокурорите се опитват да отвлекат вниманието на съда.

Митьо Очите рекетирал и заплашвал погребални агенции, бизнесмени и таксиджии

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Димитър Желязков - Очите като ръководител на...

Желязков, заедно с още 12 души са обвинени за ръководене на организирана престъпна група за изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Групата действала от януари 2013 г. до 2 август 2018 г. на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Останалите подсъдими по делото са дъщерята на Желязков - Станислава Желязкова, Карен Ованнисян, Йордан Въчев, Иван Найденов, Иван Пишиев, Калоян Колев, Радослав Николов, Венцислав Христов, Андрей Андреев, Пейко Янков, Пламен Петков и Юмер Мехмед. Последният беше обявен за общодържавно издирване от съда на 21 май. Тогава делото срещу Очите отново беше отложено.

На последното съдебно заседание от 14 юни делото срещу Митьо Очите отново не тръгна и от втория път. Според адвокат Илиян Василев, който защитава Желязков в съда това е: "поредната нескопосана оперативна операция на някои прокурори в Спецпрокуратурата да осуетят разглеждането на делото".

По време на днешното съдебно заседание прокуратурата счете, че гражданските искове са своевременно предявени, докато защитата не се съгласи с гражданските претенции, тъй като щял да се затрудни наказателният процес. Молбите не отговарят на изискването на закона и не е посочено откъде произтичат претендираните граждански претенции, посочиха адвокатите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...