Експерт за случая със сина на Стайкови: Всичко това прилича на опит за разпределяне на собственост

4648
Експерт за случая със сина на Стайкови: Всичко това прилича на опит за разпределяне на собственост
Снимка: МВР

"Всичко това прилича на един опит на разпределяна на собственост, на натиск върху богатите хора. Рекетът е на различни нива. Полицаите изнудват дребните бизнесмени, а богатите са затворени в ареста без обвинения. Става дума за преразпределяне на милиарди." Това каза бившият главен секретар на МВР Николай Радулов във връзка със странния случай, в който синът на Миню Стайков се появи в "Пирогов" със следи от насилие. 

Радулов поясни, че Интерпол издирва лицата в чужбина, тъй като никой не подозира, че те се намират в собствената си държава.

МВР: Няма данни синът на Миньо Стайков да е бил отвлечен

При първоначалните прегледи в "Пирогов", Стайко Стайков е казал, че е бил отвлечен, сигналът е подаден от негов близък приятел. Това ка...

"Били сме свидетели как затворници са на плажа. На времето Маргините аз ги виждах на плажа пред себе си", допълни още той и обясни пред bTV, че зад КПП с Гърция някои хора преминават границата срещу 20 евро. 

"Ако беше в затвора, това нямаше да му се случи, казваше един главен секретар на МВР", добави Радулов, визирайки настоящия премиер Бойко Борисов и допълни, че тези, които "не правя това, което се иска от тях им се случват неприятни неща."

"Много е лошо това, че примерът, който им се дава от най-високо ниво, ги кара да си мислят, че това е разрешено", каза още бившият главен секретар на МВР относно арестите в 4-то РПУ

Според експерта и бивш директор на Централна служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП) Тихомир Стойчев тези семейства, като Арабаджиеви и Стайкови са израснали под опеката на органите за сигурност. 

Издирваният чрез "Интерпол" син на Миню Стайков се появи в "Пирогов"

Обявеният за издирване син на бизнесмена Миню Стайков - Стайко Стайков, в момента е в болница "Пирогов". При явяването си в лечебното з...

"Не мога да коментирам дали има отвличане, може да е инсценировка, адвокатите биха могли да измислят всякакви варианти", обясни той в интервю за bTV и допълни, че преди време лидер на партия на едно от малцинствата призова властта да не се вглежда в циганските гета, а в богатите. 

"Лошото е, че властите се използват като бухалки, често от фирмите си плащат на властта и това продължава и до днес", категоричен бе Стойчев.

Той припомни и случая с отвлечената дъщеря на Брендо. "Има действия, с които се казва: Внимавайте какво ще кажете. Тези райони на София са наситени с камери, много от нещата може да се проверят, нека да се работи по горещите следи", призова още експертът. 

Самият лекар, довел Стайко Стайков в "Пирогов" обясни, че пострадалият е имал професионално поставен венозен източник и превръзка на главата. 

Миню Стайков остава в ареста

Апелативният специализиран съд не измени мярката за неотклонение на Миню Стайков. Стайков остава с най-тежката такава "задържане под ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com