X
 
 

КПКОНПИ с иск за 2 млн. лв. от Стайко Стайков

1414 0
КПКОНПИ с иск за 2 млн. лв. от Стайко Стайков
Снимка: Интерпол
Иск за 1 990 673 лева срещу Стайко Стайков е внесла комисията антикорупция,съобщава "24 часа".

Финансова резивизя е установила драстично разминаване между легалните му доходи и притежаваното имущество. Това дало основание на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) да внесе иск за конфискация на имуществото на Стайков-младши.

Разследване: Олигарси източват европейски фондове за земеделие, и България е в списъка

Как олигарсите източват милиони от европейските фондове в земеделието, пише в свое разследване американският вестник The New York Times...

Наред с апартаментите му от комисията са предпочели да запорират само една от фирмите му - "Рент лукс мобил". Така останалият бизнес, притежаван от сина на олигарха Миню Стайков, не е заплашен от отнемане.

Миналата седмица Стайков-младши беше арестуван в брониран автомобил с въоръжени мъже. Той отказал да даде документите си за проверка. Пред органите на реда обяснил, че е тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в джипа. Още за ареста можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ. След 72 часа Стайко Стайков беше освободен.

Междувременно баща му Миню Стайков остава в ареста. Той очаква началото на делото за източване на европейските земеделски фондове да започне на 14 януари 2020г.

Съдебният процес срещу Миню Стайков и другите 13 обвинени за злоупотреба със средства от европейските земеделски фондове ще започне по същество на 14 януари 2020 г., реши Специализираният наказателен съд в разпоредително заседание снощи, съобщиха от пресцентъра на съда. Той е със запорирани имущество и активи за 134 млн. лв. от КПКОНПИ.

Пуснаха от ареста сина на Миню Стайков

Синът на бизнесмена Миню Стайков – Стайко, е пуснат от ареста. Той бе задържан за 72 часа за осуетяване на полицейска проверка, п...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители