X
 
 

Обвинението иска 20 години затвор за машинистите от Хитрино

973 1
Обвинението иска 20 години затвор за машинистите от Хитрино
Снимка: Камен Зартов
Прокуратурата поиска максимална присъда за обвиняемите по делото за железопътното произшествие в Хитрино машинисти на днешното съдебно заседание в Шуменския окръжен съд. Подсъдими са Димитър Михнев и Радослав Петков, и двамата от Русе, управлявали дерайлиралата в ранната сутрин на 10 декември 2016 година в района на гара "Хитрино" влакова композиция, превозваща пропилен и пропан-бутан.

По-рано на вчерашното съдебно заседание бяха огласени и приобщени материалите по делото, което започна в края на предходното заседание, предаде "24 часа".

Обрат по делото за взрива на гара Хитрино, скандални разкрития след експертизи

До обрат по делото за експлозията на гара Хитрино се стигна, след нови експертизи представени днес на заседанието в Шумен. Взривилата ...

По делото участие вземат и пострадалите от инцидента, които са представлявани от адвокат Николай Димитров. Той също иска максимална присъда - 20 години затвор. Официално ще представи позицията си пред Шуменския съд на 21 януари. Според него, машинистите не са признали вина, въпреки всички доказателства, че са виновни и това утежнява наказанието. Присъда се чака на 22 януари, но тя ще може да бъде обжалвана.

За Димитров, а и според пледоарията на прокуратурата, причина за железопътното произшествие е високата скорост, с която се е движела влаковата композиция.

Какво обаче показа експертиза на защитата за случая - припомнете си в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
    тогава тези , същите да търсят кой гръмна гарата в Пловдив 1985 !!!кой гръмна влакът за варна, вагонът за майки с деца!!! знаем, че са буклуци турски от бургас! Питаме, кой им е дал работа в службите в бургас??? ПИТАМЕ???