Около 35 000 декларации събрани вчера в София, върнати са над 2 300 автомобила

3137
Около 35 000 декларации събрани вчера в София, върнати са над 2 300 автомобила
Снимка: БГНЕС

"Около 35 000 декларации са събрани от органите на МВР само от вчерашния ден. Върнати са над 2 300 автомобила с около 3 800 лица. Полицаите проявяват толеранс, но въпреки всичко, поведението на хората, които са тръгнали да пътуват, е безотговорно", заяви в предаването "Тази събота" по БТВ главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. Той съобщи, че броят на декларациите за напускане на София с неверни данни не е малък.

"До снощи имаме образувани над 1 100 досъдебни производства. Над 15 000 акта са съставени, като 10 000 от тях са за неспазване заповедта за носене на маска. За великденските празници са събрани и проверени повече от 17 700 декларации. Основанието на близо 800 души е било, че отиват на работа, но в последствие се оказва, че нямат сключени трудови договори. Други 159 от тях са регистрирани в дирекциите "Бюро по труда". "Ще се опитаме да бъдат санкционирани, след проверка", каза Иванов.

Километрични опашки на всички КПП-та в София

Големи опашки от автомобили, излизащи от столицата има на всички КПП-та около София. Най-голяма е колоната на КПП-то с АМ „Тракия...

Той коментира побоя на журналиста Слави Ангелов. "Не бих казал, че тези момчета живеят в 90-те. Вероятно, не са мислили, че някой може да им се опълчи и да стигне до тях. Какъв човек трябва да си, че да живееш в някакво чувство на безнаказаност", коментира главният секретар на МВР. Той посочи, че заподозрените са познати са на полицията с предишни техни прояви, но отказа да съобщи какви, за да не се формира убеждение, защото предстои гледане на мярка спрямо тях. По думите му, те най-вероятно са действали по поръчка, но "каква е разменната монета" и колко им е платено засега не се коментира, с цел да не се попречи на разследването.

Основаната версия, по която се работи към момента, е, че побоят е свързан със журналистическата работа на пострадалия. Както е по правилата, проверяват се всички възможни причини - от лично засегнати страни, през вражда, любовна история и още други най-различни, стана ясно от интервюто. "Това опреедлено е опит за дестабилизация. Бит журналист, и то не кой да е. А изявен с множество материали. Случаят възниква по време на извънредно положение у нас, когато хората уж хората са особено внимателни. Какъв трябва да си, ако се осмелиш да направиш това в такъв момент. Не е случайно", категоричен е комисар Ивайло Иванов. Той потвърди и имената на задържаните за престъплението - Бисер Митрев и братята близнаци Николай и Георги Асенови. И тримата младежи са спортисти и със сигурност е ясно, че това са преките извършители.

Днес се очаква специализираният съд да гледа мярката за неотклонение на тримата обвинени. Братята Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев са криминалнопроявени, но неосъждани, сочи справка на държавното обвинение. Те се занимават с бокс, а Митрев е ММА боец. Нерядко се включват и в най-агресивните футболни агитки.

Безлов: За първи път имаме разкрито поръчково пребиване на журналист

До 3 г. затвор за невярна декларация на КПП-тата заплашва гражданите

Всеки, който е подал неверни данни при преминаване през КПП, подлежи на наказателно преследване. Обвиненията ще бъдат по Наказателния к...

В заключение Иванов подчерта, че броят на абсолютно всички престъпления до момента е намалял, в сравнение със същия период на миналата година. Единствено сигналите за домашно насилие са нараснали слабо. "С всяка изминала година обаче се увеличава броят на хората, които се качват да шофират след употреба на наркотици. Ако през 2 000 те са били 0, то за миналата година са над 3 000. Това е една скрита престъпност и за да установим такъв човек, трябва да го хванем на място", посочи главен комисар Ивайло Иванов по повод катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com