От 3 до 15 години затвор грози шофьор, блъснал пешеходец и избягал

2147
От 3 до 15 години затвор грози шофьор, блъснал пешеходец и избягал
Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура - Пловдив привлече към наказателна отговорност 46-годишен мъж от село Бяга, област Пазарджик, за това, че на 04.02.21 г., на главен път Пловдив - Пещера, между селата Йоаким Груево и Куртово Конаре, е нарушил правилата за движение, и по непредпазливост е причинил смъртта на 60-годишен мъж от Стамболийски, след което е избягал от местопроизшествието. На 04.02.21 г. обвиняемият, прибирайки се от работа, шофирайки лек автомобил „Мерцедес“, допуснал пътнотранспортно произшествие (ПТП), като блъснал пострадалия на главен път Пловдив – Пещера, след което не спрял и напуснал местпроизшествието. Когато се прибрал в дома си в село Бяга, област Пазарджик, предприел действия по заличаване на следите от катастрофата, а на следващия ден изпратил съпругата си да купува авточасти, с които да бъдат подменени увредените мигач, фар и стъкло на управлявания от него автомобил.

Междувременно, в ранния следобед на 05.02.21 г. на телефон 112 бил получен сигнал от мъж от село Куртово Конаре, който забелязал трупа на пострадалия да лежи до пътя. В близост имало счупени части от моторно превозно средство. Незабавно от служители при ОД на МВР – Пловдив било започнато досъдебно производство и били предприети активни действия по издирване на причинилия пътнотранспортното произшествие водач. В резултат на подробен анализ на намерените части и трафика в района, бил установен видът на автомобила, а впоследствие и конкретното превозно средство. Били са организирани мероприятия по установяване на автомобила и същият е бил спрян от полицейски служители в района на 89-ти км на автомагистрала „Тракия“. По делото са извършени множество действия по разследването - огледи, разпити на свидетели, приобщаване на веществени и писмени доказателства. Назначени са експертизи.

Пешеходец загина след удар от бус в мъгла

Пешеходец загина по пътя между селата Дянково и Побит камък. Инцидентът станал около 05.20 часа тази сутрин. В района е имало много гъ...

След повдигане на обвинението, с постановление на дежурен прокурор, обвиняемият е задържан за 72 часа, в рамките на които ще бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен шофьорът, е лишаване от свобода от 3 до 15 години за отвличането и лишаване от право да управлява моторно превозна средство. Разследването по случая продължава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Издирван от Интерпол американец е задържан в Благоевград

Откраднаха кутия с пари за лечение на млада жена

Съдът изслуша Рангел Бизюрев, ето какво разказа за убийството на Митко

Черна статистика: Над 2200 тежки катастрофи със 120 загинали от началото на 2024 г.

Арестуваха пиян съдебен инспектор за сексуални намеци към камериерки

Нова телефонна измама: Мошеници се представят за служители на БНБ

Жена блъсна пиян пешеходец в Бургас

Вдовицата и дъщерята на Алексей Петров осъдиха прокуратурата

Обвиненият за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев застава пред съда

Нападнаха човек в покрайнините на Пазарджик

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com