Пет години условно за шофьор с фалшива книжка, убил моторист на пътя

1822
Пет години условно за шофьор с фалшива книжка, убил моторист на пътя
Снимка: БГНЕС

Пет години условна присъда получи шофьор без валидна шофьорска книжка, убил моторист на пътя Асеновград - Пловдив. Окръжният съд в областния град наложи на мъжа наказание в размер на три години лишаване от свобода, като отложи изпълнението му за 5-годишен срок. Присъдата е редуцирана с една трета, след като подсъдимият призна вината си. Съдебното производство протече без разпит на свидетели и вещи лица.

Припомняме, че в нощта на 9-ти срещу 10-ти август 2019 г. на пътя Пловдив - Асеновград при управление на лек автомобил „Форд", обвиняемият е нарушил правилата за движение по пътищата. Управлявал е колата без да има необходимата правоспособност за управление на моторно превозно средство (МПС). По непредпазливост мъжът е причинил смъртта на мотоциклетист и е избягал от местопроизшествието. Подсъдимият бе признат за виновен и за документно престъпление. А именно - за съучастие, като помагач на неустановено лице, съставило фалшивата му книжка, издадена в Турция, въпреки, че не е правоспособен водач.

Пиян шофьор блъснал моторист в София

Шофьор на автомобил удари моторист на столичния булевард "Климент Охридски" в София. Оказа се, че шофьорът в колата е употребил алкохол...

Загиналият мотоциклетист също не е притежава необходимата правоспособност са управление на мотоциклет. По пътя Пловдив - Асеновград той се е движил със скорост 135 км/ч, на една гума. Участъкът, на който се е случил инцидентът, е бил неосветен. Вследствие на високата скорост мотоциклетистът е загубил управление и е паднал на пътното платно. По същото време от там е преминавал управлявания от подсъдимия автомобил „Форд". Шофьорът не реагирал на създадената обстановка след падането на мотоциклетиста на пътното платно и е преминал през тялото му, въпреки че движещите се преди него коли са успели да го заобиколят. След удара подсъдимият продължил движението си и се прибрал в дома си. Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Без да каже и дума: Живко Коцев влезе на разпит в КПКОНПИ

Пиян полицай направи катастрофа

Автобус и камион се удариха в София

Побой заради жена в Самоков завърши със счупени крак и ръка

Викат на разпит Живко Коцев и в КПКОНПИ

Пореден опит за старт на делото „Дебора“

Задържаха мъжа, поругал гроба на патриарх Неофит (ВИДЕО)

Мъж от Сливенско преби служител в столичен хостел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими