Прокуратурата: Получаваме още жалби за неосъществена кремация

1878
Прокуратурата: Получаваме още жалби за неосъществена кремация
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Прокуратурата даде допълнителна информация за откритите нови 6 тела, незаконно погребани край Банкя. Все още не е ясно дали те са на мъже, или на жени, а разследващите очакват евентуално да се откриват още трупове.

Припомняме, че в понеделник разследването на схемата с незаконни погребения в района на Клисура продължи и бяха открити още 6 трупа, с което станаха общо 13. Полицията вече задържа 51-годишния Георги Енев - обвиняемия погребален агент.

"Тези трупове са намерени в хода на следствен експеримент по указание на наблюдаващия прокурор. В хода на този следствен експеримент свидетелят, на когото обвиняемият Енев е плащал определена сума пари, а именно 100 лева, е следвало да посочи къде в рамките на гробищния парк в Банкя е изкопавал съответните гробни места. В хода на експеримента са намерени допълнителните 6 трупа. Не е ясно за момента дали са на мъже, или на жени", каза Невена Зартова от Софийската районна прокуратура.

"Предстои да се извършат още действия в тази насока. В петък беше получена още една молба на роднина на починало лице, за което е установено, че не е кремирано в крематориума. Роднините са си направили лична проверка и са го установили", добави тя.

"Получени са до момента 4 молби – три от лицата по тези молби са разпитани. Предполагам, че с оглед на големия обществен отзвук ще продължат да се подават такива молби в прокуратурата и в полицията", каза още Зартова.

Тя добави, че наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка на крематориума в София за 3 г. назад. От нея следва да се установи колко трупа са оставени за кремация от обвиняемия Енев. "Очакваме може би днес или утре да получим от крематориума официалните резултати от тази проверка", допълни Зартова.

"Назначени са множество ДНК-експертизи, обикновено отнемат доста време и ресурс, но ще се постараем да приключим разследването в максимално кратък срок", заяви прокурорката.

Припомняме, че в последните дни бяха открити седем трупа, заровени в гориста местност край София. МВР потвърди, че се работи по случай с незаконни погребения край столицата. По неофициална информация става въпрос за възрастни хора, настанени в хоспис, които след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани. Не е ясно обаче дали говорим за един или дори за повече хосписи. На телата се натъкнала миналия понеделник жена, случаен минувач. Преди няколко години имаше подобен случай в хоспис в района на Банкя.

Според прокуратурата Енев вземал от роднините на починали по 1000 лева за извършване на кремация, но е обвинен, че не я е осъществявал, а е извършвал незаконно погребване на телата.

в последните дни бяха открити седем трупа, заровени в гориста местност край София. МВР потвърди, че се работи по случай с незаконни погребения край столицата. По неофициална информация става въпрос за възрастни хора, настанени в хоспис, които след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани. Не е ясно обаче дали говорим за един или дори за повече хосписи. На телата се натъкнала в понеделник жена, случаен минувач. Преди няколко години имаше подобен случай в хоспис в района на Банкя.
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/crime/prokuraturata-i-sdvr-verojatno-nelegalnite-pogrebenija-sa-poveche-ot-7-news_1758335.html © Actualno.comв последните дни бяха открити седем трупа, заровени в гориста местност край София. МВР потвърди, че се работи по случай с незаконни погребения край столицата. По неофициална информация става въпрос за възрастни хора, настанени в хоспис, които след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани. Не е ясно обаче дали говорим за един или дори за повече хосписи. На телата се натъкнала в понеделник жена, случаен минувач. Преди няколко години имаше подобен случай в хоспис в района на Банкя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com