Прокуратурата публикува части от разговори на Божков със собствениците на Efbet

7092
Прокуратурата публикува части от разговори на Божков със собствениците на Efbet
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата публикува аудио записи на части от разговори между обвиняемия бизнесмен Васил Божков и собствениците на Efbet Стефан Найденов и синовете му Цветомир и Боян. Записите са от три лични срещи и един телефонен разговор, съобщиха от държавното обвинение.

В съобщението не се уточнява кой кой е, като има единствено означение с инициали. Като цяло разговорите се въртят около бизнес тематика, включително за хазарт - има и реплики за "спиране" през Държавната комисия за хазарта, като там отново говорещите са обозначени с инициали. В единият разговор има искане за 40 млн. (неясно в каква валута), за да може да се откупи бизнес.

Чиновник с обяснения как Божков е напуснал България

Служебните паспорти не са послужили за напускане на държавата на лицата Васил Божков и Георги Попов. Това заяви пред медии зам.-министъ...

Що се отнася до конкретните имена в разговорите, Къро вероятно е бизнесменът Красимир Каменов, който в миналото е сред близките партньори на Христофорос Аманатидис-Таки. Бизнесът на двамата с този на Божков се преплиташе в пътното строителство преди години. Таки отдавна е ОАЕ, след като е търсен от българското правосъдие - заради наркотрафик.

Сашо Бекяров вероятно са двама души - съдружниците на Васил Божков Александър Тумпаров и Борис Бекяров, които също са с обвинения за участие в престъпна група. Тони Наумов е бивш съдружник на Васил Божков, който почина внезапно през 2018 г. на 63 години, а месец по-късно се самоуби и синът му.

Йордан Динов беше застрелян в центъра на София. Това стана по време на дебат в седалището на Европейския парламент в Брюксел във връзка с черното тото и уреждането на футболни мачове в целия свят за извличане на нерегламентирани печалби. В доклада на организаторите на дискусиите беше подчертано, че Динов е убит заради активните си действия срещу незаконните залагания и борбата с футболната мафия. Благоевградският бизнесмен бе убит на ъгъла на улиците "Будапеща" и "Кирил и Методий" в столицата на 4 април 2012 година.

Прокуратурата публикува записите с оглед високия обществен интерес във връзка с водено разследване по досъдебно производство срещу организирана престъпна група с ръководител обвиняемия Васил Божков.

За публикуването на записите има разрешение от наблюдаващия прокурор. Частите от записи са били обект на изследване по назначена по делото компютърно-техническа експертиза

Министри на разпит за паспорта на Васил Божков?

Рано тази сутрин на разпит в Спецпрокуратурата са били външният министър Екатерина Захариева и министърът на спорта Красен Кралев. По-...

Записите са публикувани от прокуратурата, като част от доказателства по обвиненията срещу бизнесмена Васил Божков.

Още по темата Васил Божков четете тук

АУДИОЗАПИС 1

АУДИОЗАПИС 2: В записа присъства шум, говорещият мъж се намира далеч от записващото устройство и думите не се чуват добре.

Пряк сблъсък в ефир между Божков и съдружника му, който се обърна към прокуратурата

Злостна пропаганда. Никой не каза, че съм внесъл 500 млн. лева в хазната. Посъветвах в друго интервю г-н Гешев да не бърка Търговския з...

АУДИОЗАПИС 3

АУДИОЗАПИС 4

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com