Първанов е категоричен, че няма отношение към финансирането на разузнаването

7318
Първанов е категоричен, че няма отношение към финансирането на разузнаването
Снимка: БГНЕС

Освобождаването на медицинските сестри от Либия беше посочено от лидера на АБВ и президент на България Георги Първанов като един от големите успехи на разузнавателната служба по време на свидетелските показания, които Първанов направи по делото срещу бившия шеф на разузнаването генерал Кирчо Киров.

Според Първанов "по времето на Киров службата е била засилена и е имало успешни действия. Президентът от периода 2002 – 2012 година подчерта, че "той лично никога не е имал отношение към финансирането на службата, още по-малко пък към детайли за конкретни акции", предаде БГНЕС.

Делото срещу Кирчо Киров започва след месец

Делото срещу бившия шеф на разузнаването генерал Кирчо Киров започва на 21 ноември. Това заяви говорителят на Военно-окръжна прокурату...

Георги Първанов е един от четиримата свидетели по делото срещу генерал Киров, които дават показания днес пред Военния съд. Другите са бившият вътрешен министър Румен Петков, Димо Гяуров и генерал Бриго Аспарухов.

Пред военния съд генерал Киров ще се защитава по обвинение за присвояване на бюджетни средства. Прокуратурата твърди, че за периода 2007-2011 г. Киров е присвоил общо около 5 милиона лева, като парите били във валута - долари и евро. За улесняване на присвояването Киров, в кръга на своите правомощия, съставил над 1000 официални финансови документи, с цел да бъдат използвани за доказване на несъществуващи служебни разходи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com