Шефът на Националната полиция отрича, че МВР предварително е знаело за Очите

8663
Шефът на Националната полиция отрича, че МВР предварително е знаело за Очите
Снимка: БГНЕС

Колегите от полицейското управление на Несебър не са имали предварителна информация какво се готви при ресторант „4 you” (бел. ред. – там, където беше прострелян Димитър Желязков – Митьо Очите). Това заяви шефът на Главна дирекция „Национална полиция” Христо Терзийски.

По думите му хората на Митьо Очите са отишли до ресторанта на Божидар Георгиев (Божо Оксижена) на групички от двама-трима души. Терзийски отрече и, че е възможно Митьо Очите да е покровителстван от полицейски шефове на високо ниво, включително в Бургас. Според полицая шефовете на МВР в Бургас действали активно, за да бъде Очите изправен преди време пред правосъдието и влезе в затвора за 4 години и 10 месеца за пране на пари. Терзийски даде пред Нова телевизия пример как наскоро била задържана група за наркоразпространение, но данните са, че те са конкуренти на Очите.

Атанасов определи Борисов за палячо, заяви и, че наркотрафикът пази шефовете на СДВР

Преди малко чухме да говори фактическият вътрешен министър – изключително слабо изказване, за пореден път Борисов се опита да ни ...

Дотук има един задържан за 72 часа заради опита за убийство на Димитър Желязков – Митьо Очите, каза още Терзийски. Той заяви, че няма информация общински съветник от ДПС (бел. ред. – Христо Широков) да е присъствал на срещата между Очите и Божидар Георгиев.

Терзиев повтори думите на главния секретар на МВР Георги Костов и на премиера Бойко Борисов относно това каква е причината за случилото се – за конфликт за паркомясто. Шефът на Главна дирекция „Национална полиция” разясни, че ресторант „4 you” и дискотека „Айсберг” са много близо и там винаги има много хора т.е. нужда от паркоместа.

Оказа се, че компанията „Таксиметрова”, свързвана с Митьо Очите, се управлява от зет му. Има версия, че може и заради нея и стоянките да се е стигнало до стрелбата. Доходите на Очите са от тази компания и от една обществена пералня, поясни Терзийски на въпрос на Анна Цолова каква ще да е тази пералня, че Очите да демонстрира такъв стандарт на живот.

На въпрос относно твърденията на о.з. генерал Атанас Атанасов, че ръководството на СДВР , Терзийски отговори, че СДВР имало най-много заведени производства за разпространение на наркотици – нямало седмица, в която софийската полиция да не се занимава със „специализирана наркогрупа”. Той не се впечатли от факта, че говорим за „средни нива” и не каза нищо за „големите играчи”.

19 души са задържани за стрелбата в Слънчев бряг, включително собственикът на заведението

19 души са задържани за престрелката в Слънчев бряг, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова. Вчера при престрелка един човек загин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com