Следовател призна, че има хора, които пазят Митьо Очите, но отрече да е сред тях

1596
Следовател призна, че има хора, които пазят Митьо Очите, но отрече да е сред тях

С Димитър Желязков – Митьо Очите не поддържам никакви взаимоотношения от 2003 г. Никога не съм вземал пари от него, но мисля, че действително има хора, които му помагат. Това каза следователят Иван Христов пред bTV.

Преди дни Григор Василев, който твърди, че е работил за Христов и близките му преди две години, заяви, че следователят е „натискал“ Митьо Очите за определени неща и се държал с него като шеф с подчинен. От вчера Христов е временно отстранен от длъжност и с обвинение за престъпление по служба.

В Слънчев бряг - ако си със скъпа кола и не си по джапанки, подлежиш на проверка

Заради престрелката, при която беше тежко ранен Димитър Желязков-Митьо Очите и беше убит бодигардът му Александър Александров, има прек...

Днес той заяви, че няма контакт с Желязков след края на разследването за убийството на съпругата му, бившия му шофьор и брата на жена му. „С Митьо Очите не поддържам никакви взаимоотношения, най-много да ми махне с ръка на улицата, това не са взаимоотношения. Нямам негови телефони, нито координати, нито желая да имам такива, нито съм търсел контакти, напротив“, каза следователят.

По думите му, тезата, че има връзки с Желязков „се поддържа от осъдените убийци“ и е „долна клевета“.

Запитан защо според него Митьо Очите остана толкова време почти незасегнат от правосъдието, Христов отговори: „Мисля, че действително има хора, който му помагат. Те се виждат по делата – ако се прегледат, ще се види кой прекратява обвиненията. Следователят е най-ниското звено в едно разследване, никога работата по едно дело не е свързана само с неговите действия, които са строго под надзора и контрола на прокуратурата“.

На въпрос кой тогава е гърбът на Желязков, Христов припомни поговорката „крадецът вика: „Дръжте крадеца“ и добави, че трябва да се търси сред „тези, които вече две седмици насочват журналистите към мен“, например определени служители на МВР. Следователят обаче заяви, че не може да твърди дали полицията прикрива Желязков и дали над него има чадър, тъй като лично той винаги умишлено се е стремял да бъде далеч от него и не се е интересувал от нищо, свързано с него.

Митьо Очите е претърпял успешна операция

След проведени пълни изследвания през изминалия ден, днес Димитър Желязков претърпя успешна ендоскопска операция на уретер, обявиха в о...

Христов посочи и че не може да коментира дали на стрелбата от 8 юни в „Слънчев бряг“, при която беше ранен Димитър Желязков“, е имало полицаи, защото тече съдебно производство. „Мога да кажа наблюдение като физическо лице – всички са видели какво разстояние – близо 1,5 км, е изминала групата на Митьо Очите, пресичайки целия „Слънчев бряг“. Това е все едно в София, по „Витошка“ да мине група от 30 – 50 души и нито един полицай да не ги запита къде отиват и какво правят. Това ми се вижда много странно“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com