Стефан Гамизов: Дано Петко Сертов не е пострадал заради съдия Ченалова

28585
Стефан Гамизов: Дано Петко Сертов не е пострадал заради съдия Ченалова
Снимка: БГНЕС

Не съм казал точно, че се готвело убийството на Петко Сертов. Така известният като борец срещу енергийната мафия Стефан Гамизов започна интервюто си в „Лице в лице”.

Гамизов беше поправен, че точно така се е изразил и сподели, че в разговор с бившия главен прокурор Борис Велчев и Петко Сертов самият Сертов сподели, че има заплаха за живота му. Конкретни данни обаче нямало. Тогава Сертов още е бил шеф на ДАНС. Беше притеснен г-н Сертов, но не мисля, че заради готвен атентат срещу него, а заради нещо друго, заяви Гамизов.

Засега няма данни за насилие над Сертов, заяви Вучков

Полицията работи интензивно с всички способи на оперативната дейност по издирването на Петко Сертов. Това каза пред журналисти вътрешн...

Петко Сертов беше лице на контактите с руските интереси, но той не беше в руското лоби на службите, продължи Гамизов. Според Гамизов обаче група от хора около Цветлин Йовчев е гравитирала около проекта АЕЦ „Белене”. От два дни си мисля – Петко Сертов аналитично беше много свързан с френските служби, той беше франкофон. Чух информация, че Сертов искал да преподава във Франция. Знам как действат най-големите мръсници, свързани с Русия – ако се е случило нещо с него, аз бих повярвал, че някой е изпратил много грозен сигнал към френския посланик заради скандала със съдия Румяна Ченалова и френската фирма "Белведере". Вярвам обаче, че Петко Сертов е добре и е жив, подчерта Гамизов.

Според доклада, който като премиер Сергей Станишев изгуби в края на мандата си начело на България, Гамизов и Сертов си говорили над 30 пъти – за проект за борба с корупцията в рамките на ДАНС. Стефан Гамизов припомни и, че Борислав Георгиев - една от „десните ръце” на Христо Ковачки е загинал в „Люлин”, защото откровено е разказал какво се случва по високите етажи на властта. Гамизов разказа и как е бил свидетел на операция, при която чуждо юридическо лице е подкупено, за да се представи за българска фирма.

По думите на Гамизов Сергей Станишев въобще не е искал да се бори с корупцията и е успял да излъже дори Бил Клинтън за намеренията си. В готвеното звено на ДАНС трябвало да работи американец. Този проект автоматично щеше да извади цялата помия за това кой организира организираната престъпност в България, категоричен е Гамизов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com