Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тенчо Тенев разкри, че обвинените за контрабанда са се виждали и с Калин Стоянов, и с Рашков

20 април 2024, 12:06 часа • 6171 прочитания

Бившият началник на КАТ Тенчо Тенев коментира обвиненията, че разследваните Стефан и Марин Димитрови, обвинени за контрабанда, били близки с него и той ги е запознал с бившия министър на МВР Бойко Рашков.

„Опитват се да внушат някои хора, че сме се събирали в дома на министър Рашков заедно със Стефан Димитров и Марин Димитров. Ходил съм на гости при Рашков, Стефан Димитров не е присъствал. Виждал съм го два-три пъти, беше дошъл в КАТ. Каза, че е бил при директора на ГДБОП и че е негов приятел. Не мога да ви кажа защо е бил при Калин Стоянов", коментира Тенев в ефира на Нова телевизия. 

Още: На Калин Стоянов няма да му извадят компроматни снимки, ако слуша: Цветан Цветанов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

"Бащата на Стефан, Марин Димитров съм го виждал само веднъж пред сградата на КАТ. Беше дошъл да смени ударения преден номер на автомобила си. Той каза, че е от Хасково и се заговорихме, защото сме от един край. Дълги години е работил в системата, преди това никога не го бях срещал в Хасково", обясни още Тенев.

Още: Самоуличава ли се Живко Коцев, че е бил част от престъпна група?: Говори Бойко Найденов

Причините за катастрофа в Турция

Според него причината за инцидента в Турция не е техническа повреда в превозното средство. "Преди самата катастрофа има кръстовище с кръгово движение. Твърде вероятно е друго преводно средство, да е засякло пътя на шофьора, той да е излязъл от пътното платно, и автобусът да се е преобърнал. Възможно е и да е шофирал с несъобразена скорост, да е набил спирачки, и да е изгубил управлението над автобуса. Турските власти ще разследват какво точно се е случило", обясни още той.

Тенев посочи, че водачите на автобуси трябва да бъдат много внимателни, когато шофират, тъй като те отговарят не само за собствения си живот, но и за този на хората, които возят. "Хора, спрете се. От началото на годината до момента имаме 1800 тежки пътнотранспортни произшествия, над 100 убити и над 2000 ранени граждани", заяви той.

Още: Автобус с българска регистрация се преобърна в Турция, има пострадали (СНИМКИ)

Джигитите на пътя

Бившият шеф на КАТ посочи, че шофирането с висока скорост, е равностойно на това автомобилът да се удари в бетонна стена. "Хората, които са гангстери на пътя, трябва да се водят на отчет и за тях да има статистика. Те трябва да поемат отговорност, не само да им бъде отнемана книжката, но и да влизат в затвора", допълни Тенев и посочи, че спроед него Законът за движение по пътищата, трябва да бъде променен.

Още: Тенчо Тенев каза как да се спрат джигитите на пътя

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес