Задържаха мигранти след ново преследване с полицията в Бургас

1773
Задържаха мигранти след ново преследване с полицията в Бургас
Снимка: iStock/Guliver

Поредна акция на МВР срещу нелегалните мигранти в страната. Този път имало гонка с полицията в Бургас, съобщава 24 часа. Каналджията е задържан, представил се е за британец. Тестът му за алкохол е отрицателен. Правят му тест за наркотици.

По данни на полицията около 20 ч. в района след средецкото село Дебелт служители от жандармерията забелязали лек автомобил “Нисан кашкай”, със софийска регистрация, в който влезли няколко човека. Подали са сигнал за спиране на автомобила, но водачът му увеличил скоростта и след преминаване през “Меден рудник” по улиците “Тодор Александров” - “Иван Вазов” - “Христо Ботев”, направил ляв завой по ул. “Сан Стефано” - ул. “Гладстон”. В района на кръстовището с ул. “Иван Шишман” се блъснал в паркиран празен лек автомобил.

Гешев след инцидента с полицаи: Време е политиците да решават реалните проблеми на хората

Време е политиците да решават реалните проблеми на хората, какъвто е бумът на престъпността. А не да ги задълбочават, стараейки се да о...

По време на преследването към патрула на жандармерията се присъединили и екипи от градските управления. След пътния инцидент от купето на “нисана” излезли, разбягвайки се в различни посоки, общо осем мъже, седем от които са задържани. Установено е, че водач на автомобила е 44-годишен мъж от сирийски произход, представил английски документ за самоличност, а превозваните от него мъже са мароканци. Последният от мигрантите се издирва в момента от полицейските служители.

Удареният от джипа автомобил е собственост на жената на бившия следовател Иван Христов, който навремето разследваше атентата срещу несебърския бос Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Пред 24 часа той разказа, че при удара на автомобилите се чул силен трясък. "Полицаите реагираха много професионално. Все пак малкият дявол се случи, защото вместо колата на жена на мястото можеше да има човек, майка с дете", коментира Иван Христов. По-рано тази вечер в социалните мрежи се появиха предупреждения движещите се моторни превозни средства по улиците на Бургас да отбият по възможност, тъй като тече преследване. 

Това е поредният подобен случай. Тази сутрин полицейски бус катастрофира след гонка с мигранти. Инцидентът станал малко след 7 часа тази сутрин на магистрала "Тракия" в посока Казичене. При катастрофата пострада тежко полицай. Заради случая главният секретар на МВР Петър Тодоров и заместникът му Станимир Станев подадоха оставките си пред вътрешния министър Иван Демерджиев. "Всеки ден наши колеги – с живота и здравето си, с телата си – спират мигрантската вълна. Крайно време е да има законодателни решения, които да покажат защита на нашите полицаи, които са на пътя и спират мигрантите. Това е поредният случай", заяви Петър Тодоров.

ОЩЕ: Гонка с мигранти: Пак ли пострадал полицай заради неправилни действия? (ВИДЕО)

Прокуратурата счита за умишлена катастрофата с мигранти, при която пострадаха трима полицаи

Прокуратурата счита за умишлена катастрофата с мигранти, при която пострадаха трима полицаи, става ясно от образуваното от Софийска гра...

При най-тежкия инцидент от този род досега двама полицаи загинаха на 25 август, като трагедията се разигра отново в Бургас. Полицейски патрул направи опит да препречи пътя на шофьора на автобус, пълен с мигранти, при което автомобилът им беше буквално отнесен от тежката машина. Двамата полицаи загинаха на място.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Кокаин за 1,5 млн. хванаха в камион на "Калотина" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com