След поредния случай с пострадал полицай: Главният секретар на МВР подава оставка

5316
След поредния случай с пострадал полицай: Главният секретар на МВР подава оставка
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Главният секретар на МВР Петър Тодоров и заместникът му Станимир Станев подават днес оставките си пред вътрешния министър Иван Демерджиев. Това обяви главен комисар Тодоров на брифинг пред медиите след поредния случай на пострадал полицай.

Става въпрос за гонката на АМ "Тракия" от тази сутрин, при която микробус с 12 нелегални мигранти от Сирия и с български водач е отказал да спре на полицейски сигнал и се е врязал в бус, паркиран в един от ръкавите на магистралата.

Директорът на СДВР отрече полицейски бус да е препречвал пътя на този с мигрантите

Директорът на СДВР гл. комисар Калоян Милтенов заяви, че полицейският бус, в който се вряза друг, пълен с мигранти, не се е опитвал да ...

"Поредният трагичен ден с тежък инцидент с наш колега. При неспиране на микробус, в който се предполага, че има нелегални мигранти, следва преследване от страна на колеги, които са на АМ „Тракия“. Други колеги на ръкава са паркирали микробуса в изчакване на автобуса, преследван от колегите на магистралата. Микробус "Рено", управляван от български водач, се блъска в него и тежко пострадал е един колега", обобщи Тодоров.

ОЩЕ: Гонка с мигранти: Пак ли пострадал полицай заради неправилни действия? (ВИДЕО)

"Всеки ден наши колеги – с живота и здравето си, с телата си – спират мигрантската вълна. Крайно време е да има законодателни решения, които да покажат защита на нашите полицаи, които са на пътя и спират мигрантите. Това е поредният случай", заяви още той.

"Законодателството, което съществува към момента, е изключително либерално“, каза Тодоров и даде примери, че за 2021 и 2022 г. има близо 4000 образувани досъдебни производства, 2485 от които са осъдителни присъди, а само 158 са ефективните присъди. Близо 2000 са глобите за такова деяние, 1300 са условните присъди. „При такова законодателство, което поощрява този вид бизнес, няма как резултатите да са различни“, заяви главният секретар на МВР.

Стана ясно и какво е състоянието на пострадалите мигранти при гонката край Казичене

Рано сутринта днес полицейски бус катастрофира след гонка с мигранти. Инцидентът стана малко след 7 часа сутринта на магистрала "Т...

"Днес аз и колегата главен комисар Станев подаваме оставка пред министъра на вътрешните работи, но не това е важният проблем, а важно е депутатите в утрешното заседание, разглеждайки тази тема, да направят законодателни промени. Нека съдът и прокуратурата да бъдат особено внимателни, че осъждайки тези хора на глоби и на условни присъди, те отново се връщат и се изправят пред колегите", заяви Тодоров.

Раненият полицай е в тежко състояние - с черепно-мозъчна травма, съобщиха от столичната болница "Св. Анна". Веднага е започнала операция. Трима от мигрантите също са пострадали и са настанени в това лечебно заведение, но са с по-леки травми. Водачът на микробуса, който е български гражданин, е хоспитализиран в клиниката по хирургия.

Припомняме, че при гонка с нелегални мигранти в края на август загинаха двама полицаи в Бургас, след като препречиха пътя на автобуса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com