Как да хидратираме кожата в студено време

11041
Как да хидратираме кожата в студено време
Снимка: iStock

Как да се грижим за кожата си през зимата? Ето как да поддържате кожата здрава и еластична в студените дни.

Грижата за кожата през зимата е много различна от тази през пролетта или лятото. Ниска температура, силен и мразовит вятър - всичко това често дразни кожата. Освен това престоят в отопляеми помещения я прави суха, матова, сива и свръхчувствителна, а обикновените овлажняващи кремове не помагат, защото не проникват в дълбоките слоеве на кожата.

Тези 5 неща, свързани с кожата, не можете да контролирате

Като хора, ние често придаваме голямо значение на неща, които не са под наш контрол. Следователно е изключително важно да го осъзнаете...

Сухата кожа произвежда малко количество себум, което увеличава риска от дразнене и увреждане през зимата. Хората с комбинирана и мазна кожа се справят много по-добре, но всяка кожа се нуждае от защита.

Важна ли е диетата и влияе ли тя на външния вид на кожата? Разбира се! Кожата отразява това, което се случва в тялото ни.

Има много причини за проблемна кожа през зимата, най-честите от които са: климат, сух въздух на закрито, йони, излъчвани от компютърен екран, гени, естественият процес на стареене на кожата, липса на подходяща хидратация на кожата.

Проблемът със сухата кожа през зимата може да бъде облекчен с подходяща диета. Здравословната диета за зимата трябва да е богата на мазнини, витамин С (забавя процеса на стареене на кожата) и витамин Е („възстановява“ кожните клетки, увредени от слънцето и допълнително я предпазва от UV лъчи и подпомага действието на други витамини). При зимната грижа за кожата е необходим и витамин А, който намалява фините бръчки, облекчава симптомите на акне и подхранва кожата. Тези витамини се съдържат в продукти като: риба, яйца, мляко, масло, сирена, зърнени продукти, грах, пшеничен зародиш, царевични зърна, морков, спанак, тиква, зеле.

6 съвета за грижа за кожата през зимата

Да преминем към зимата значи доста повече от изваждането на плътните дрехи. Рутинната грижа за кожата също трябва да се промени. Премин...

Много жени избягват овлажняващите кремове през зимата поради високото им съдържание на вода. Но в момента на нанасяне се изпарява от повърхността на кожата. Достатъчно е да изчакате 10-15 минути и можете спокойно да се изложите на студа.

Най-добрите съставки на крема за зимата са маслото от карите и натуралните масла, например пчелен восък, който е в крема за грижа и регенерация. След като нанесете този крем върху лицето си, ще забележите разликата от първия път. Можете да прилагате този крем и на децата си. Ягодовото масло е естествен Uv -5 филтър.

Нека си спомним и за други части на тялото си. Ръцете също са изложени на влиянието на външни фактори. Червените, сухи ръце не изглеждат здрави, а зачервяването често е необратим процес. Ето защо, за да подобрите кръвообращението в ръцете си, ексфолирайте ги и ги намажете с крем, за да се грижите за тях. Когато излизате навън, не забравяйте да носите ръкавици. Това е задължително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com