Иновативно приложение ни вкарва във форма, докато печелим награди

12233
Иновативно приложение ни вкарва във форма, докато печелим награди
Снимка: ДЗИ

Искате ли да живеете здравословно, докато печелите награди, като същевременно имате достъп до най-новата и полезна информация на здравния фронт? Новото мобилно приложение kaksi на застрахователната компания ДЗИ, част от KBC Груп, предоставя всичко това на едно място, като в допълнение осигурява редица допълнителни услуги като електронно здравно досие, достъп до застрахователни продукти, онлайн насрочване на часове за прегледи и други.

Мобилното приложение kaksi, което може да бъде изтеглено безплатно от AppStore и Google Play, е плод на двугодишна усилена работа от страна на ДЗИ и партньорите им от българската софтуерна компания Sirma.

Приложението е създадено в полза на всеки, който иска да подобри начина си на живот и да изгради превенция срещу заболяванията, свързани със заседналото ежедневие. Казано с други думи – за да се възползвате от kaksi не е нужно да бягате по 15 километра на ден, даже напротив – единственото, което е препоръчително е да полагате малки, но редовни усилия за подобряване на физическата активност.

За да помогне за ефективно повишаване на дневната активност с темпове, съобразени с личното физическо състояние на всеки, приложението разчита на умен алгоритъм на име „ДЗИ Енергия”. Благодарение на него, потребителите могат плавно да повишават активността си, като същевременно печелят точки, наречени „ДЗИ Перли”. Това е своеобразна дигитална валута вътре в приложението, която може да бъде заменяна за множество ексклузивни награди, подаръци и бонуси, осигурени както от ДЗИ, така и от широката партньорска мрежа на компанията. Паралелно с това, kaksi предоставя богат поток от полезна и адекватна информация, посветена на здравословния начин на живот.

Мисията на новото приложение kaksi е да помогне на потребителите у нас да изградят превенция срещу заболяванията, като водят активен и пълноценен живот. Още повече, че регионите с най-ниска очаквана средна продължителност на живота в ЕС се намират именно у нас, според данни на европейската статистическа служба Евростат. Активният живот и изграждането на превенция само биха помогнали за отблъскването от дъното на тази негативна статистика – повече активност, по-малко нужда от здравни услуги.

Това, което прави приложението нещо повече от другите платформи е, че то не е самостоятелен продукт, а част от ДЗИ - компанията с най-висок пазарен дял в животозастраховането у нас, по данни на Комисията за финансов надзор. Така чрез kaksi потребителите получават достъп до експертизата на застрахователната компания относно активния начин на живот, както и ексклузивна онлайн връзка към дигитални здравни услуги, застрахователни продукти и статии с полезна информация от водещи експерти.

Как работи kaksi и какви награди мога да спечеля?

Kaksi е напълно безплатно и може да бъде изтеглено от потребителите на операционните системи Android и iOS от съответните им онлайн магазини за приложения. Kaksi е достъпно както на български, така и на английски език. След въвеждане на телефонния номер на потребителя, приложението изпраща код за потвърждение под формата на SMS.

За да се възползват от максималната функционалност на умния алгоритъм на ДЗИ, потребителите могат да интегрират приложението с услугата Google Fit. По този начин kaksi получава достъп до данните ви за сърдечен ритъм, направени стъпки, изминати/изтичани метри, данни за сън, данни за насищане с кислород и прочее. На база тези данни, алгоритъмът изчислява дали повишавате дневната си активност, в резултат на което ви възнаграждава с „ДЗИ Перли”. Освен това kaksi визуализира и маршрута по който се вървели или бягали. Когато постигнете дневните се цели, печелите 70 „ДЗИ Перли”. Така чрез кратка разходка, ако сте начинаещи, или чрез по-натоварена тренировка за хората в по-напреднала физическа форма, реално генерирате перли всеки път, когато изпълните дневните си цели, съобразени с вашето лично състояние.

Това обаче далеч не е единственият начин да генерирате точки. Още при създаването на ваш собствен аватар в приложението, получавате 150 перли, а за попълване на личната ви информация наградата е 200 перли. Попълването на здравното ви досие носи още 150 перли, покана към приятел осигурява нови 100 перли, а участието в специални викторини носи по 10 перли на всеки правилен отговор.

Така само за няколко минути след изтеглянето на приложението, потребителите могат бързо да натрупат над 600 перли и веднага да се възползват от редицата ексклузивни награди и бонуси от партньорите на kaksi, сред които BB-Team, Sport Vision, Mastercard, Unseen, Drag и други.

Офертите са най-разнообразни, като това което ги обединява е здравословния начин на живот. Така например, само срещу 550 „ДЗИ Перли” потребителите получават 7% отстъпка за закупуването на велосипеди, както в магазините на Drag Zone, така и на онлайн портала на компанията. 150 перли пък осигуряват цели 20% отстъпка за дрехи, екипировка и оборудване от Unseen store, а 500 перли - безплатен уелнес шот (напитка, богата на витамини, минерали и други вещества, укрепващи имунната система) от Green Deli Café.

Наличните оферти са най-разнообразни като включват още отстъпки за фитнес абонамент, намаления за фермерски млечни стоки, отстъпки за ресторанти, намаления на аксесоари като термоси и раници, оферти за чайове, мед и други здравословни храни. Партньорската мрежа на kaksi тепърва ще се разширява с нови предложения.

Освен това, kaksi предоставя и достъп до здравни услуги като възможност за дигитална ДЗИ Здравна карта (активирането ѝ носи 500 перли!), дигитално здравно досие, онлайн подаване на заявление за здравна претенция, запазване на час за преглед при специалист, както и опция за онлайн преглед.

Паралелно с това, потребителите получават достъп до дигиталните услуги на ДЗИ, като онлайн подаване на заявление за застрахователна претенция и дори възможност за онлайн сключване на застраховка гражданска отговорност.

Последно, но не и по значение, kaksi разполага с SOS бутон. Чрез натискането му, приложението изпраща SOS сигнал с местоположението ви към предварително зададени контакти, което в съчетание с дигиталното здравно досие, може да се окаже особено полезно при успешното справяне с нежелани инциденти.

Kaksi от ДЗИ е много повече от обикновено приложение за измерване на активност, тъй като обединява в едно всичко необходимо за водене на здравословен начин на живот – от умен асистент за повишаване на физическата форма и набор от полезна информация, до лесен достъп до продукти и услуги, имащи пряко отношение към физическото ви състояние.

Да си активен е лесно и полезно, още повече когато получаваш награди, които служат като стимул в преследване на най-голямото богатство – доброто здраве.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com