Прокопиев иска да се спре с "модела КТБ"

25367
Прокопиев иска да се спре с "модела КТБ"
Снимка: БГНЕС

За пръв път чувам, че има сигнали от г-н Пеевски срещу „Капитал”. Досега това го правеше г-н Бареков. Това заяви собственикът на Икономедиа Иво Прокопиев.

Иначе първата фиксация срещу мен е от средата на 2010 година – тогава излезе първата статия в „Капитал” за кръга около КТБ. Оттогава в медиите на Пеевски се изписаха много глупости срещу мен, добави той в сутрешния блок на Нова телевизия.

Прокопиев пита Станишев как пак се занимава с черен пиар, Ерменков отрича за писмо от "Газпром"

Всеки вестник и всяка медия може да пише свободно за различните теми, включително тази с ЕРП-тата. Това заяви червеният депутат Таско Е...

Аз конфликт с г-н Пеевски и с г-н Василев нямам. Г-н Пеевски не го познавам, а г-н Василев го познавам отпреди 20 години, когато беше валутен дилър.

Горе-долу от четири години журналистическите разследвания на „Капитал” показват какво уродливо „създание” представлява кръга около Пеевски - оттогава идват и атаките срещу мен. С помощта на „инвестиции” в медии, чрез социален и политически натиск се възпроизвеждат финансови потоци, които после пак се реинвестират и така „чудовището” расте, смята Прокопиев.

Загубата на ТВ7 за миналата година е 75 млн. лева. А това е горе-долу толкова, колкото е приходът от реклама на Нова телевизия и bTV заедно, изчисли Прокопиев.

Аз видях какви въпроси има от „Телеграф” срещу КТБ. За мен това е фронтална атака с цел да се разклати банката. За мен не е това начинът – има прокуратура, БНБ, които да проверяват КТБ, а основания има, подчерта Прокопиев.

Директор на КТБ: Прокуратурата се задейства след като потърсихме дълг от две дружества на "Булгартабак"

Когато започнахме да събираме дълг от две дружества, свързани с „Булгартабак”, започна акция на прокуратурата срещу нашата ...

Кръгът около Пеевски и КТБ държи 13-14% от БВП на България. Изненадан съм, че г-н Василев не разбра, че чрез мачкането на институциите се унищожава нормалната бизнес среда в България. Така се реже клонът, на който седиш. Сега няма как да се продават вече придобити активи, каза Прокопиев. За него е важно да не се допуска отново „модел КТБ” – не че КТБ е лоша, а въпросът е в схемата. Сега има опити за ново възпроизвеждане, добави бизнесменът

БНБ трябва да се намеси в случая КТБ, а КФН трябва да се занимае с „Булгартабак”. КТБ има около 600 млн. лева капитал, а вложенията в нея са над 4 млрд. лева – това показва, че тя е собственост на акционери, а не толкова на г-н Василев, заяви Прокопиев. И каза, че не вярва „единият да е поръчал убийството на другия”. Всеки път, когато управляващите бяха поставени под натиск, веднага излизаше образът на „контра”, завърши Прокопиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика