Пеевски отрича, че командва съдебната ни власт

15701
Пеевски отрича, че командва съдебната ни власт
Снимка: БГНЕС

Разпитът срещу Делян Пеевски е бил както по случая с опита за убийство срещу него, така и заради сигнала на "Протестна мрежа". Това заяви депутатът от ДПС на излизане от следствения отдел на Софийска градска прокуратура, предаде БГНЕС.

Самият Пеевски каза, че ако наистина е началник на съдебната власт, надали "неговите убийци" са щели да бъдат пуснати, а той днес да е на разпит. Това са инсинуации на кръга "Капитал", каза неосъщественият евродепутат.

"И се надявам както се занимават по "Протестна мрежа", по една корпоративна организация, която служи на Иво Прокопиев, се надявам, много сигнали сме пускали за Иво Прокопиев, и той да е тук, както и аз съм тук, и други лица, които ги няма и не са в България", обясни Пеевски.

Той смята, че адвокатът, който защитава Георги Христов - един от обвиняемите за опита за убийство срещу Пеевски, е близък приятел "на едно лице, което не е в България". Пеевски не посочи имена и каза на журналистите да се сетят кое е това лице.

В петък, 13 юни, се разбра, че прокуратурата е задържала трима души по подозрение за опит за убийство на Делян Пеевски - Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев. Още на следващия ден те бяха освободени, тъй като Софийският градски съд заяви, че няма никакво основание да бъдат задържани. Държавното обвинение обаче обяви, че ще протестира решението.

"Аз не видях в представеното ми от прокуратурата нито заплаха, нито взрив, нито оръжие. Как така тоя опит за убийство е извършен през целия месец май – дори няма дата", попита адвокат Николай Хаджигенов, който защитава Георги Христов.

Припомняме, че сигналът на "Протестна мрежа" за организирана престъпна група беше подаден на 25 февруари тази година. Той касаеше Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков. По отношение на Пеевски "Протестна мрежа" иска проверка на декларациите му пред Сметната палата и реалното му състояние на живот. 

В сигнала има данни относно:

Пеевски е извикан на разпит в следствието

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е извикан в Столичното следствие в "Овча купел", предаде БГНЕС. Депутатът от ДПС е редовно призован по ...

- имотното  състояние на Пеевски

- ползвани активи с неизвестен краен собственик в офшорни юрисдикции

- съмнения за спрени разследвания

- търговия с влияние

Пеевски няма кредити при нас, твърдят от КТБ

Делян Пеевски няма фирми на свое име и съответно няма кредити от Корпоративна търговска банка (КТБ). Личните кредити на "Бромак" и друг...

- неспазена процедура за допуск до класифицирана информация и

- подозрения за пробив в националната сигурност.

Второто направление на сигнала е свързано с финансирането на медиите на майката на депутата от ДПС и бивш шеф на ДАНС Пеевски – Ирена Кръстева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com