X
 
 

МОН ще накаже ръководителя на РУО Перник заради сексуалното образование в 7-мо училище

1355 1
МОН ще накаже ръководителя на РУО Перник заради сексуалното образование в 7-мо училище
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Ръководителката на Регионалното управление по образованието в Перник Ваня Коконова ще бъде наказана дисциплинарно, информира БНТ. Причината за мярката е спор между родители заради програма за сексуално образование за четвъртокласници.

Зад програмата "Таралежи" стои неправителствената организация "П.У.Л.С.", а като цяло родителите не са на едно мнение за нея. Всъщност, реална съпротива има от Дима Ненчева, майка на четвъртокласник от 7-мо училище в Перник. Ненчева спира детето си, защото то ѝ разказало, че негови съученици, които ходят на курса, му разказвали как ги поощряват да се целуват.

ВМРО: Войнстващият джендъризъм няма място в българското училище!

Сексуалното образование на деца, граничещо с разврат, трябва да бъде подсъдно, а не толерирано. С такава позиция народните представите...

"Като са ги запознали какво представляват половите органи, как единият влиза в другия са им обяснявали, накарали са ги да им нарисуват какво са разбрали. Фондацията пише, че са "за" Истанбулската конвенция", обяснява Ненчева, която подала сигнал в прокуратурата.

Юлия Генадиева и Милена Василева, майки на други деца, които са ходели на курса, обаче са категорични, че Ненчева не говори истината и няма никакви неща като целувки и рисуване на полови органи. Те всъщност са доволни от програмата и съжаляват, че тя ще бъде прекратена. А източник на Actualno.com уточни, че де факто само Ненчева е против програмата.

В крайна сметка от МОН спряха обучението, но с изричното уточнение, че няма позволение от образователното министерство за програмата на "П.У.Л.С.".

Actualno.com

Етикети:

  • НПО и компания до чИчЕ Сорос 1 НПО и компания до чИчЕ Сорос преди 1 седмица Профил на трол?
    Тия от "Пулс" са усвоили някакъв грант и трябва да го отчитат. Вероятно са бутнали нещо и на директорката. Така навлиза НОРВЕЖКАТА цивилизация у нас.Грант даден, грант приет!
КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията
КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията

Овен Очаква ви най-романтичната среща, която сте имали досега. Телец Пътуване, което ще ви запознае с много специален човек. Близнаци Няма...