Реформаторите очаквали смяната на Танев, искат да излъчат нов просветен министър

3066
Реформаторите очаквали смяната на Танев, искат да излъчат нов просветен министър
Снимка: БГНЕС

Очаквах тази смяна и това желание. По този начин народният представител от Реформаторския блок Мартин Димитров коментира поисканата от премиера Бойко Борисов по-рано днес оставка на министъра на образованието проф. Тодор Танев. Димитров посочи, че не е изобщо изненадан от позицията на премиера.

Депутатът не знае кой ще е номинираният от Реформаторския блок нов министър на образованието и посочи, че това ще стане ясно на среща на блока.

Танев още не е говорил с Борисов за оставка, обвини в режисура за скандала "турско робство"

До този момент не съм говорил с премиера Бойко Борисов, нямам насрочена среща с него. Това заяви образователният министър Тодор Танев. ...

"На такава среща аз днес обаче не съм присъствал", посочи Мартин Димитров. Все пак според него новият образователен министър трябва да въведе спокойствие в системата.

Представители на Реформаторския блок се събират на "Раковски 134", за да обсъждат казуса с оставката на Танев, предаде Дарик.

На влизане в сградата на СДС съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски каза, че според него следващият министър на образованието също трябва да бъде излъчен от блока.

Оставката се очакваше много отпреди това и ние бяхме поставили въпроса и пред колегите от Реформаторския блок, макар и безуспешно. Това каза пред БНР Радан Кънев от Демократи за силна България.

Борисов поиска оставката на министъра на образованието Тодор Танев

Премиерът Бойко Борисов разговаря с ръководството на Реформаторския блок и поиска оставката на министъра на образованието и науката Тод...

По-рано днес премиера Бойко Борисов призова Реформаторския блок до края на деня да му предложат нов екип за министерството, който да продължи реформата.

Този следобед Борисов поиска проф. Тодор Танев да подаде оставка от поста. Искането за оставката на просветния министър се случва на фона на дискусиите по промените в учебните програми, част от които предизвикаха бурни реакции.

„Заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора, смятам, че ресорът трябва да бъде поет от друг. Призовах колегите от Реформаторския блок до края на деня да ми предложат нов екип за министерството, който да продължи реформата", аргументира решението си министър-председателят, цитиран от правителствената информационна служба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование