Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Софийски университет ще отличи най-добрите студенти с приза "Студент на годината"

05 май 2023, 17:39 часа • 1515 прочитания

За поредна година Студентския съвет при Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организира призовият конкурс „Студент на годината“.

И тази година кампанията е под патронажа на Ректора на Университета, като конкурсът ще отбележи и отпразнува забележителните постижения на всички студенти и докторанти на Алма матер.

От 12 април до 6 май Студентски съвет на СУ приемаше кандидатури за участие на всички свои колеги, които желаят да грабнат престижната награда. За отличията в различните категории участват студенти, които са били част от различни извънаудиторийни занимания, научноизследователски проекти, национални и международни конкурси и конференции.

Наградите се присъждат в категории, съобразени с професионалните направления, в които се обучават кандидатите, с цел да се даде еднаква възможност на всички участници. Както обикновено се предвиждат категории за високи спортни постижения, както и за доброволческа дейност – категории, които са важна част от живота на студентите в Софийския университет.

"Церемонията „Студент на годината“ през месец май е празник за академичната общност, на който се вдъхновяваме от възможностите за развитие, които Софийският университет предоставя на своите студенти и докторанти и отпразнува покорените от тях върхове в различните аспекти на научния и обществения живот", споделят организаторите.

ОЩЕ: Софийският университет посрещна стотици зрелостници и гости в Деня на отворените врати (СНИМКИ)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес