Всички училища ще отворят врати на 15 септември

37214
Всички училища ще отворят врати на 15 септември
Снимка: БГНЕС

Ще има училища, освен в населените места, засегнати от наводненията, в които ремонтите няма да приключат до 15 септември. Там обаче ще бъдат създадени условия за нормален учебен процес. Това каза за "Хоризонт" Самуил Шейнин - изпълнителен директор на Съюза на работодателите в системата на средното образование.

Има и друг проблем, който е бил обсъден с министъра на образованието Румяна Коларова: "Много справки се изискват от училищните звена във връзка със започване на учебната година през месец август и юли, когато директорите са в отпуска. Има един текст, който казва, че ни заместват учители, които за съжаление не са в час, за да могат да направят съответните справки и създава голям проблем. Ние предложихме август месец, както съдебната система не работи, така и училищата да затворят".

Коларова е готова за първите стъпки в реформата на средното образование

Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" ще бъде основен приоритет в работата на служебния министър на образо...

Няма училище в България, което да не отвори врати на 15 септември. Това е ясно до момента. Което не означава, че ремонтите навсякъде ще бъдат приключени до началото на учебната година.

Още повече в двете училища в Мизия, не само че няма да бъдат приключени ремонтните дейности, а и ще бъде ограничен достъпът до първите им етажи, каза в Казанлък министърът на образованието доц. Румяна Коларова, която участва в работна среща на началниците на регионални инспекторати, предаде "Фокус”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование