X
 
 

95% от британските клиенти на "Томас Кук" вече са били върнати у дома

1283 0
photo of 95% от британските клиенти на "Томас Кук" вече са били върнати у дома
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Британските власти са върнали у дома повече от 95% от клиентите на фалиралата британска туристическа компания „Томас Кук“. Прибирането на блокираните хора ще продължи и през следващите дни, съобщи Британската администрация за гражданска авиация (CAA).

Вчера посланика на Великобритания у нас н.пр. Ема Хопкинс съобщи, че правителството е предприело извънредна операция за репартирането на повече от 150 хил. пътници, останали в чужбина.Тя определи операцията като безпрецедентна.

Ангелкова: След фалита на "Томас Кук" загубите за хотелиерите у нас са за милиони

След фалита на "Томас Кук" загубите за хотелиерите в България възлизат на доста милиони левове. В момента е много важно да следим какво...

"Това е най-голямото репартиране в мирно време в историята на Обедининеното кралство и много комплексна операция. Работим да осигурим самолети от целия свят, за да откарат хората вкъщи", каза тя.

Остава да се приберат още 135 хиляди британци, в България има около 2500 клиенти, които трябва да се приберат в идните две седмици.

По данни на агенцията най-голямото изнасяне на засегнати туристи по света се е случило през първите 2 дни след фалита. Тогава са били откарани до Великобритания повече от 20% от клиентите на фалиралия оператор. Във вторник властите са осигурили връщането на 70 полета с около 14 000 туристи. В сряда ще пристигнат още 70 полета. Очаква се операцията за връщане на клиенти на "Томас Кук" да продължи до 6 октомври.

"CAA иска всички да продължат да се наслаждават на почивките си, тъй като ние планираме да върнем хората вкъщи в деня, в който е трябвало да се върнат съгласно резервациите си с Томас Кук или малко по-късно", казаха от ръководството на Администрацията за гражданска авиация. Ръководителят й изрази благодарност и към авиокомпаниите, които помогнаха в операцията за връщане на туристи в родината им.

Гърция понася тежко фалита на "Томас Кук" - там са настанени 50 000 клиенти на компанията

В Гърция, където са настанени над 50 хиляди клиенти на "Томас Кук", първите полети за репатриране на пътници, почиващи на островите Зак...

Томас Кук, най-старата британска туристическа компания в света, обяви фалит на 23 септември, като не успя да договори преструктуриране на дълга с основния акционер - китайската туристическа група Fosun - и кредиторите си.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители