Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Френски ракети застигнаха руски генерал в Луганск: Вътрешни източници

21 май 2024, 21:32 часа • 11562 прочитания

13 убити руски войници и 26 ранени, сред които е и командващият Южния военен окръг генерал-полковник Генадий Анашкин - това е резултатът от поредния украински удар срещу руска военна цел, този път в Луганска област. Информацията е на вече доста известния телеграм канал "Досье Шпиона".

Атаката стана факт снощи, като първоначално не беше ясно какво е ударено: Взривове в окупираната Луганска област: Руски военни бази ли са поразени, или склад с гориво? (ВИДЕО)

Достоверност

"Досье Шпиона" е първият източник, който дава такива подробности в случая - но в миналото каналът доста често изкарваше данни за неприятни за режима на руския диктатор Владимир Путин новини. Последният случай - потопяването на ракетоносеца "Циклон" след украинска атака с американски ракети ATACMS: Украинският генщаб официално: Русия остана без последния си носител на крилати ракети в Крим

Данните за Луганск

Сега "Досье Шпиона" посочва, че в Луганск е ударена т.нар. Академия на МВР, разположена в село Юбилейно. Използваните ракети са SCALP - френската версия на ATACMS и на британските Storm Shadow.

Т.нар. Академия на МВР е била използвана като команден пункт от Южното направление на руската армия в Украйна. По време на нападението в сградата се е провеждало събрание.

Два източника, несвързани помежду си, съобщават, че генерал Анашкин е бил ранен, посочва "Досье Шпиона": Украйна удари военна база с ATACMS и дронове: Има загинали и ранени руски военни (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес