Клиника за неваксинирани срещу КОВИД отваря врати в Монреал

2156
Клиника за неваксинирани срещу КОВИД отваря врати в Монреал
Снимка: iStock

Клиника за лечение на COVID-19, предназначена за неваксинирани срещу вируса, ще отвори врати в Монреал, Канада, в сряда, 2 февруари. Д-р Тревър Уесън, лекарят, който стои зад проекта, казва, че иска "да помогне за намаляване на броя на болничните легла, необходими за неваксинирани пациенти", като прилага лекарства като флувоксамин, съобщава La Presse. Медикаментът е леснодостъпен антидепресант, който според някои изследвания, намалява риска от хоспитализация при пациенти с коронавирус.

„Искам да защитя и неваксинираните, по същия начин както предпазвам и всичките си останали пациенти от болести и хоспитализация, независимо дали те са, например, пушачи или пък са избрали да не се ваксинират срещу грип. За мен това е общественото здравеопазване“, обяснява д-р Уесън пред канадското издание, припомняйки, че има различни причини, които могат да накарат някого да не се ваксинира – например страх или дезинформация.

Канадски лекари се противопоставиха на здравния данък за неваксинираните срещу COVID

Сдружение от 500 лекари от канадската провинция Квебек се обявиха против здравния данък за неваксинираните жители, който властите въвеж...

Неговите услуги ще бъдат достъпни в клиниката, където практикува, без да е необходимо предварително записване на принципа „първи дошъл, първи обслужен“. Лекарят казва, че иска да „изпрати положително послание към обществото и да сложи край на враждебността към неваксинираните“.

Флувоксамин, който медикът планира да прилага на пациентите си, вече е включен в Онтарио в здравните препоръки за лечение, тъй като някои достоверни клинични проучвания, проведени от университета Джон Хопкинс и от Харвардския университет, са показали неговата ефективност. Проучване в медицинското списание The Lancet също заключи през октомври, че лекарството „значително намалява риска от хоспитализация при някои пациенти с COVID-19 със сериозен риск от тежко протичане на заболяването“.

Медицинският колежът в Квебек (CMQ) обаче излезе с призив пациентите да бъдат „максимално предпазливи“, преди да се консултират с тази клиника. Говорителката на колежа Лесли Лабранш напомни, че „ваксинацията остава най-добрата защита срещу COVID-19“. „Призоваваме обществеността да бъде максимално внимателна. Съгласно лекарския Етичен кодекс, медиците трябва да се въздържат от прибягване до недостатъчно доказани изследвания или лечения, освен в контекста на изследователски проект и в научна среда“, изтъкна тя.

 

Квебек налага здравен данък на неваксинираните срещу коронавирус

Канадската провинция Квебек ще начислява здравен данък на жителите, които не са ваксинирани срещу COVID, съобщи Би Би Си.  Във вт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Откриха над 220 кг кокаин сред банани в магазини в Германия

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация (ВИДЕО)

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа